Nove tehnologije

Sektor kućnog kina će do 2025. godine biti vrijedan 13,4 milijarde dolara

Sektor kućnog kina bi do 2025. godine trebao doseći vrijednost od 13 milijardi američkih dolara zahvaljujući većoj integraciji s mobilnim uređajima, bežičnim tehnologijama i drugim faktorima.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 11. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

Sektor kućnog kina je prošle godine dosegao vrijednost od 7,7 milijardi američkih dolara.

Prema novim podacima koje iznosi tvrtka Grand View Research očekuje se CAGR rast od 8,3% na godišnjoj razini pa bi do 2025. godine tržište trebalo doseći vrijednost od 13 milijardi američkih dolara.

Tržištem su sve do nedavno dominirali "Home theater in a box" uređaji koji sadrže reproduktor, zvučnike, pojačala, daljinske upravljače, kablove i sve ostalo potrebno za sastavljanje kućnog kina.

Međutim, odnedavno dominaciju po broju prodanih primjeraka polako preuzimaju soundbar uređaji, zbog svoje kompaktnosti i lakoće instalacije, javlja Bug.

Većina kućnih kina i dalje se prodaje izvan mreže putem fizičkih trgovina (80% tijekom 2018. godine), no u idućem desetljeću to bi se moglo promijeniti.

Također, očekuje se da bi tržište kućnog kina u budućnosti moglo biti obilježeno proizvodima baziranima na bežičnim tehnologijama, a na potražnju na tržištu kućnih kina mogla bi pozitivno utjecati i integracija mobilnim uređajima korisnika (pametni telefoni i tableti).

Među zaslužnijim proizvođačima prisutnima na ovom tržištu spominju se Yamaha, Sony, Samsung, Pioneer, Philips, Panasonic, LG, Bowers & Wilkins i Bose.

Kopirati
Drag cursor here to close