Zanimljivo

Segway izradio S-Pod, osobno prijevozno sredstvo sasvim nove kategorije

Rijetkost je u današnje vrijeme vidjeti da netko izradi proizvod koji je toliko drugačiji da otvara potpuno novu kategoriju koja nema čak niti naziv. Segwayu je to, čini se, uspjelo.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 01. 2020. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Segway, kompanija poznata po svojim samobalansirajućim skuterima te odnedavno i električnim romobilima i drugim osobnim sredstvima mobilnosti, najavila je da će na CES-u predstaviti nešto sasvim drugačije.

Ovo prijevozno sredstvo, koje možete vidjeti na naslovnoj fotografiji, zapravo je samobalansirajući skuter na dva kotača u koji se može – sjesti.

Iako Segway S-Pod podsjeća na električna invalidska kolica, nije zamišljen za te svrhe. Namijenjen je ljudima kojima invalidska kolica ne trebaju nego se samo žele kretati na struju, ali u sjedećem položaju, javlja Bug.

Teško je ovaj proizvod svrstati u neku postojeću kategoriju, a Segway-Ninebot kaže da je riječ o sredstvu za osobnu mikromobilnost, ili osobnom transporteru idealnom za prijevoz u urbanom okruženju.

S-Pod je, citiramo, "transportna kapsula prve klase za zatvorene prostore kao što su zračne luke, tematski parkovi i trgovački centri". Siguran je, prometuje brzinom do 38 km/h, njime se upravlja putem "joysticka", a vrlo je agilan što se tiče promjena smjera i brzine kretanja.

Da ne ostane sve na ovom neobičnom vozilu, kompanija će istodobno predstaviti i liniju novih električnih romobila. Ninebot KickScooter Air T15 bit će, kažu, najkompaktniji, najlakši i najefikasniji takav proizvod do sada, a imat će, među ostalim, i mogućnost prikupljanja energije kroz regenerativno kočenje.

Osim njega na CES-u će biti predstavljeno još nekoliko nadograđenih e-romobila, od onih za zahtjevnije vozače pa sve do dječjih modela.

Kopirati
Drag cursor here to close