14.9.

Save the date – 7. MSCommunity BiH konferencija

Cilj konferencije je da na jednom mjestu okupi najbolje predavače i IT rješenja iz cijele regije.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 08. 2018. u 16:41 Bljesak.info
Kopirati

Sedma po redu MSCommunity BiH konferencija, ove godine se održava 14.9.2018, pod sloganom //unITed. Konferencija koja je uz MSNetwork, jedan od najznačajnih IT događaja u BiH, ove će se godine kroz niz predavanja baviti globalno aktualnim tehnološkim temama iz Microsoftovih ali i drugih ekosistema. Ključne teme konferencije bit će cloud infrastruktura, razvoj softvera, umjetna inteligencija i Internet of Things (IoT).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija se i ove godine održava u Hotelu Hills na Ilidži, Sarajevo, priopćeno je.

Uz podršku Microsofta BiH i partnerskih kompanija, 7. MSCommunity BiH konferenciju  organizira MS Community BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Tuzli, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava između Microsoft orijentiranih korisnika, administratora, inženjera, programera i partnera u Bosni i Hercegovini, kao i svih IT entuzijasta.

 Udruženje aktivno djeluje već više od 10 godina i do sada je organiziralo brojne prezentacije, edukacije i događaje, uz kontinuiranu podršku Microsofta BiH kao i brojnih IT kompanija iz BiH. Konferencija je u proteklih 6 godina sa aspekta sudionika, dostupnih predavanja i predavača višestruko narasla i postala prepoznatljiv brend i događaj.

Od svog prvog izdanja, cilj konferencije je da na jednom mjestu okupi najbolje predavače i IT rješenja iz cijele regije, dokazane profesionalce i MVP-ove, koji su u mogućnosti da prezentiraju aktualan i zanimljiv sadržaj za sudionke konferencije, te da se kroz druženje sa predavačima, organizatorima, partnerima konferencije i samim učesnicima omogući razmjena znanja i iskustava. Ovaj događaj redovno okuplja kako IT entuzijaste, tako i ljude koji se profesionalno bave IT-om.

Također, poseban prostor će biti ostavljen i sponzorima, koji će imati priliku da prezentiraju svoja rješenja i tako povećaju vidljivost svoje kompanije.

Konferenciju su ove godine podržale kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, LINK Group, Veeam, Authority Partners, App Impact, Mtel, Lanaco, SYS Company, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, kao i medijski partneri Business Magazine, magazin InStore, Poslovne novine, portali Bljesak.info, Media-marketing.com, Studomat.ba, Info.ba, Hayat.ba, Racunalo.com, Ekskluziva.ba,  Profitiraj.ba, Source.ba, te mediji članice TNT grupacije.

Kopirati