Nova politika

Samsungovi uređaji dobivaju četiri godine sigurnosnih ažuriranja

Nova će politika za sigurnosna ažuriranja produžiti životni vijek mnogih uređaja niže klase.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 02. 2021. u 07:31 Foto: Bug.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je objavio da će uređaji proizvedeni od 2019. godine pa nadalje, imati podršku za sigurnosna ažuriranja najmanje četiri godine.

Do sada su Samsungovi mobilni telefoni dobivali mjesečna ili tromjesečna sigurnosna ažuriranja za najmanje prve dvije godine svog „životnog vijeka“, a njihova je učestalost određena od strane samog uređaja.

Tako su mjesečna ažuriranja dobivali uređaji Galaxy S i Note linije, dok je A serija mobilnih telefona dobivala tromjesečna ažuriranja.

Napominje se da Samsung obećava samo četiri godine „redovnih sigurnosnih ažuriranja“, što je zapravo najniža frekvencija sigurnosnih zakrpi rezervirana za uređaja koje i dalje podržava, ali su već pomalo zastarjeli.

Tako je Samsung, primjerice, smanjio učestalost ažuriranja S8 serije mobilnih telefona na kvartalnoj razini, no unatoč tome, nova će Samsungova odluka produžiti životni vijek desetaka uređaja, pogotovo onih najjeftinijih.

S druge strane, Google svojim Pixel telefonima obećava najmanje tri godine sigurnosnih ažuriranja, što ne zvuči loše ako se ne uzme u obzir koliko modela uređaja ima Google, a koliko Samsung.

Važno je napomenuti da Samsung obećava četiri godine podrške za sigurnosna ažuriranja, ali ne i za Android operativni sustav za koji nude tri ažuriranja od 2020. godine, no samo za neke modele telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close