Ekološki karton

Samsungovi televizori od sada dolaze u eco-friendly pakiranju

Novo pakiranje od valovitog ekološkog kartona, u kome će se naći modeli The Serif, The Frame i The Sero, korisnicima će olakšati reciklažu
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 04. 2020. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. najavila je uvođenje novog eco-friendly pakiranja za svoju liniju TV uređaja, kako bi doprinijela očuvanju životne sredine.

Novo pakiranje od valovitog ekološkog kartona, u kome će se naći modeli The Serif, The Frame i The Sero, korisnicima će olakšati reciklažu, ali će im pružiti i mogućnost da ga ponovo upotrijebe, i to u kreativne svrhe.

Na obje strane kutije primijenjen je točkasti dizajn, kako bi korisnicima bilo lakše da je isjeku i prilagode svojim potrebama. U pakovanju se nalazi i QR kod, putem koga se može pristupiti uputstvu za pripremu željenog oblika, poput kućice za ljubimca, držača za novine ili police na kojoj će se odlagati daljinski upravljač ili modem.

Foto: PR / Samsung televizori

''Potrošači će se uvijek radije povezati sa proizvodom Brenda sa kojim dijele zajedničke vrijednosti. Ovim pakovanjem ćemo svojim korisnicima koji vode računa o životnoj sredini pružit i potpuno novo iskustvo'', rekao je Kangwook Chun, izvršni potpredsjednik i rukovoditelj tima za strategiju proizvoda poslovnog odjeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.

U okviru predstavljanja novog pakiranja, Samsung i britanski lifestyle magazin Dezeen 6. travnja su pokrenuli globalno natjecanje u dizajnu. Dvije kompanije će kreatora najunikatnijeg i najpraktičnijeg rješenja, napravljenog od kutije za televizore nagraditi sa 20.000 USD, nakon čega će, kroz uputstvo, korisnicima Samsung televizora omogućiti da ovaj dizajn primjene i u svom domu.

Prijave su otvorene do 29. svibnja za sve zainteresirane starije od 18 godina.

Za više informacija o natjecanju, posjetite stranicu magazina Dezeen ili Samsung TV Instagram profil (@samsungtv).

Kopirati
Drag cursor here to close