Informacije cure na kapaljku

Samsungov savitljivi Galaxy F imat će tri kamere

Osim što radi na novim modelima iz linije Galaxy S10, Samsung priprema i mobitel sa savitljivim zaslonom (Galaxy F) koji bi trebao stići u konfiguraciji s tri kamere.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 01. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung trenutno radi na novim mobitelima iz linije Galaxy. Kako vam je zasigurno već dobro poznato radi se o mobitelima S10 koji se očekuju u vrijeme MWC sajma, krajem veljače 2019. godine.

Usporedo s takozvanim standardnim mobitelima Samsung razvija i jedan manje konvencionalan model – Galaxy F koji će biti njihov prvi uređaj sa savitljivim zaslonom. Informacije o ovom uređaju cure na kapaljku. Zapravo najveći dio njih otkrio je sam Samsung nakon što je Royole predstavio vlastiti mobitel sa savitljivim zaslonom, FlexPai.

Tada smo doznali kakav će otprilike biti dizajn te kako će Galaxy F imati dva zaslona. Manji, 4,6-inčni zaslon (zapravo 4,58") koji će se koristiti većinu vremena bit će stalno izložen dok će veliki 7,3-inčni zaslon biti pospremljen s nutarnje strane kućišta. Najveći razlog tomu je kako bi se zaslon u trenutcima nekorištenja zaštitio od mogućih oštećenja, piše Bug.hr.

Iz industrijskih izvora sada stižu i informacije vezano uz kamere, o kojima do sada nije bilo riječi. Za korejske medije (ETNews) neimenovani izvor naveo je kako će Galaxy F imati tri kamere. Dvije od tri kamere bit će standardne dok će treća biti širokokutna. Takvu smo konfiguraciju već imali prilike vidjeti na mobitelu Galaxy A7. O razlučivosti kamera izvor nije naveo ništa osim da će kamere biti slične onima na Galaxy S10+ modelu. Za smještaj kamera Samsung je prema izvoru odabrao stražnju stranu uređaja.

Iz neslužbenih izvora se doznaje kako Samsung na MWC 2019 sajmu namjerava napraviti novu prezentaciju vezano uz Galaxy F na kojoj će otkriti neke nove detalje. Tvrtka Strategy Analytics navodi zanimljiv podatak oko prihvaćanja ovakvih mobitela od strane korisnika.

Naime, očekuje se kako će ove godine na tržište biti isporučeno 3 milijuna mobitela sa savitljivim zaslonima, a već iduće, 2020. godine 19 milijuna. Najveće povećanje isporuka predviđa se za 2021. godinu kada bi se na tržištu trebalo naći čak 50 milijuna mobitela sa savitljivim zaslonima, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close