Prodaja

Samsung - Virus na ključnim tržištima

Rezultati prvog tromjesečja pokazali su „blagi utjecaj“ epidemije virusa, koji se u početkom godine pojavio u Kini te se proširio u SAD, Europu i Indiju, što su ključna Samsungova tržišta, rekao je istraživač u kompaniji Strategy Analytics Woody Oh.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 04. 2020. u 07:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je priopćio da će "neizvjesnosti potaknute Covidom-19 trajati i u drugoj polovini 2020. godine, dok će trajanje i utjecaj pandemije i dalje biti 'nepoznati'", piše Hina.

"Očekuje se da će prodaja i dobit poslovanja s određenim proizvodima, uključujući pametne telefone i televizore, značajno pasti jer Covid-19 utječe na potražnju i dovodi do zatvaranja trgovina i tvornica na globalnoj razini", stoji u priopćenju.

''Rezultati prvog tromjesečja pokazali su „blagi utjecaj“ epidemije virusa, koji se u početkom godine pojavio u Kini te se proširio u SAD, Europu i Indiju, što su ključna Samsungova tržišta'', rekao je istraživač u kompaniji Strategy Analytics Woody Oh.

"No, pravi će se učinak pokazati u drugom tromjesečju", rekao je Oh dodajući da će gotovo sve tvrtke izvijestiti o svojim najgorim rezultatima u drugom tromjesečju kada će učinci pandemije postati jasniji.

Kopirati
Drag cursor here to close