Preko cijele površine

Samsung razvija "savršeni ekran" za pametne telefone

Savršeni ekrani prekrivat će cijelu prednju površinu mobilnih uređaja te neće imati "zubić", ali ni rupu u zaslonu te će prednja kamera biti nevidljivo integrirana ispod samog ekrana.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 03. 2019. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dizajn i izgled pametnih telefona promijenio se posljednjih nekoliko godina te prednji dio uređaja sada gotovo u potpunosti zauzimaju ekrani – nema više home tipke ispod ekrana, niti su kamere smještene u velikom rubu iznad zaslona.

Dio mobilnih kompanija krenuo je Appleovim smjerom te koriste tzv. notch, odnosno hardverski urez u ekran u kojem je smještena kamera, neke kompanije eksperimentiraju sa skrivenim prednjim kamerama koje iskaču iz kućišta prilikom snimanja selfija, dok su se kompanije poput Honora i Samsunga odlučile na drugačiji pristup.

Posljednja generacija top-modela južnokorejske mobilne kompanije tako dolazi s rupom u zaslonu u kojem je smještena prednja kamera – iako ovo rješenje nije savršeno, za mnoge ono je bolje od notcha.

No Samsung već radi na novim inovacijama i rješenjima za razvoj savršenog ekrana s kojeg bi nestala i ta rupa u zaslonu, javlja Zimo.co.

Tehnologija će u budućnosti i dalje napredovati te je moguće da će u budućnosti prednja kamera biti u potpunosti skrivena ispod ekrana, tj. bit će nevidljiva kada se gleda u ekran, a imat će sve mogućnosti kao i današnje kamere za snimanje selfija.

Ovakvu tehnologiju i savršene ekrane ne treba očekivati tijekom sljedećih godinu-dvije, komentirao je Samsungov potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj Yang Byung-duk, no čini se da je to smjer kojem će mobilne kompanije težiti u budućnosti.

Tako bi ekrani za nekoliko godina mogli zauzimati gotovo cijeli prednju površinu telefona – senzor za otiske prstiju bio bi implementiran u sam ekran, kamera bi se nalazila ispod ekrana, dok bi sam ekran mogao zamijeniti i zvučnik, kao na nedavno predstavljenom LG-jevom telefonu.

Kopirati
Drag cursor here to close