Radikalan dizajn

Samsung priprema TV bez okvira

Već sljedeći tjedan Samsung bi, tvrde novinarski izvori, trebao predstaviti prvi televizor koji neće imati okvir oko ekrana.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 01. 2020. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tehnološkoj industriji nema opuštanja i uživanja u prvim danima nove godine.

Nakon slavlja i možda koje čašice previše, ljudi velikih i malih tehnoloških kompanija ne razmišljaju o godišnjim odmorima ili skijanju, već su njihove misli usmjerene prema Las Vegasu, gdje sljedeći tjedan počinje sajam potrošačke elektronike CES.

Za brojne kompanije to je mjesto na kojem premijerno prikazuju proizvode i tehnologije te se, među inima, često prikazuju novi modeli televizora, javlja Zimo.

Početak ove godine na CES-u, barem što se televizora tiče, mogao bi obilježiti Samsung. Južnokorejska kompanija navodno priprema prvi TV-a koji uopće neće imati klasične okvire, već će sam ekran zauzimati cijelu prednju površinu uređaja.

Prema riječima developera koji je radio na tom projektu, a koji naravno želi ostati anoniman, često proizvodi za koje kompanije tvrde da su zero-bezels u biti imaju male i vidljive okvire. Međutim, to nije slučaj sa Samsungom, koji je prvi na svijetu uspio napraviti TV tako radikalnog dizajna.

Na The Vergeu dodaju kako je okvir oko ekrana tako malen da se, kada se televizor gleda iz daljine, zaista čini da nema okvira.

Nakon što su se pojavile glasine o Samsungovim planovima, na jednoj internetskoj stranici objavljene su i (navodne) slike nadolazećeg televizora koje možete pogledati ovdje. Spominje se još i 8K rezolucija te dijagonala ekrana od 65 inča i veća, no pored toga nema nikakvih drugih informacija poput cijene, početka prodaje i dodatnih opcija.

No gotovo je sigurno da Samsungov nadolazeći televizor "radikalnog dizajna" neće biti za svačiji džep. Treba spomenuti i kako je Samsung nedavno u Europi zaštitio izraz "Zero Bezel", a o kakvom se konkretno televizoru radi, trebali bismo saznati već sljedeći tjedan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close