Za ljubitelje androida

Samsung priprema tri telefona iz Galaxy S10 serije

Telefoni će imati dijagonale ekrana od 5,8 do 6,2 inča te od jedne do čak tri stražnje kamere koliko će imati najjači smartphone iz ove serije.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 06. 2018. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je datum predstavljanja novih modela Samsungovih pametnih telefona iz S serije daleko, internetom već kruže glasine o planovima ove kompanije te se čini kako za prvi kvartal sljedeće godine Samsung planira velike stvari. Ako su te glasine istinite, nova generacija S telefona neće imati dva, nego tri uređaja, a najjači od njih trebao bi imati veliki ekran i tri kamere.

Osnovni od ta tri modela imat će ekran dijagonale 5,8 inča i jednu stražnju kameru, napredniji model imat će ekran iste dijagonale, ali sa stražnje strane imat će dvije kamere, dok će top model Galaxyja S10 imati 6,2 inčni ekran te čak tri stražnje kamere. Trostruku kameru već je predstavio Huawei na svom modelu P20 Pro, a isto navodno planira i Apple na budućim modelima iPhonea.

Dodavanje još jednog modela u S seriju pametnih telefona te još jedna kamera nisu, naravno, jedini noviteti na kojem Samsung radi za S10 generaciju – još jedna opcija koja će sigurno razveseliti veliki broj ljubitelja ove kompanije je implementacija senzora za otiske prstiju u sam ekran. Dakle, umjesto da se nalazi ispod ekrana ili sa stražnje strane, senzor će biti u samom ekranu pa je dovoljno postaviti prst na ekran i telefon će se otključati, javlja Zimo.co.

Ova opcija već je predstavljena u nekim telefonima te možemo očekivati kako će sve više budućih uređaja imati ovakav senzor. Također, u novim bi modelima Samsung trebao primijeniti i 3D skeniranje lica kao još jednu mogućnost za otključavanje telefona.

Pored navedenih opcija, jasno je kako će novi telefoni donijeti i bolji hardver i grafiku te još bolju optiku u odnosu na S9 i S9+ tako da će fotografije snimljene s ovim telefonima biti još kvalitetnije, a nadamo se i nekim iznenađenjima.

No, prije predstavljanja ova tri telefona, Samsung će već za dva mjeseca predstaviti novi model iz Note serije, a uskoro bi trebali vidjeti i Galaxy X, toliko spominjani savitljivi pametni telefon koji bi mogao u potpunosti promijeniti tržište mobilnih uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close