Svakodnevni život

Samsung predstavio novu kategoriju inovativnih kućnih aparata

Novi pametni uređaji olakšavaju svakodnevne zadatke, omogućujući korisnicima da svoje vrijeme provode baveći se stvarima koje vole, sa ljudima koje vole,u prostoru koji vole.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 01. 2020. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizom nagrađivanih inovacija na sajmu CES 2020 kompanija Samsung Electronics nastavlja da postavlja standarde kada su u pitanju moderni domovi. Novi pametni uređaji olakšavaju svakodnevne zadatke, omogućujući korisnicima da svoje vrijeme provode baveći se stvarima koje vole, sa ljudima koje vole,u prostoru koji vole.

Foto: PR / Samsung predstavio novu kategoriju inovativnih kućnih aparata za svakodnevni život

''U kompaniji Samsung vidimo budućnost koja obiluje novim mogućnostima i upravo smo se u tom kontekstu i okupili ovdje, u Las Vegasu na sajmu CES 2020 – da vidimo šta je to što nam predstoji u narednom desetljeću. Pojavom vještačke inteligencije i Interneta Stvari, koji su konačno postali mogući zahvaljujući snazi 5G mreže, početak 2020. godine označava trenutak kada naša vizija inteligentno povezanog svijeta postaje stvarnost'', izjavio je HS Kim, predsjednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics.

''Ovo će biti desetljeće koje će obilježiti Era iskustva (Age of Experience) – era personalizirane tehnologije koja ispunjava sve korisničke želje i potrebe na individualnoj razini, brišući granice između digitalnog i fizičkog svijeta.''

Foto: PR / Samsung predstavio novu kategoriju inovativnih kućnih aparata za svakodnevni život

Nova, proširena ponuda Samsung kućnih uređaja oslikava način na koji danas živimo: dom više nije samo mjesto za odmor i opuštanje, on je sada i teretana, kancelarija i mjesto za zabavu. Na osnovu ovih promjena, Samsung je razvijao inovativnidizajn, razmišljajući o tome šta za korisnike predstavljaju proizvodi koji su fleksibilni, multifunkcionalni i koji postavljaju standarde kada je u pitanju osobni stil.

''Naš cilj je da razvijemo kućne uređaje dizajnirane za potrebe današnje svakodnevice – one koji spajaju moderan dizajn sa inovativnim tehnologijama'', rekao je Harry Choi, potpredsjednik odjeljenja za digitalne aparate i dizajn u kompaniji Samsung Electronics.

''Ovim proizvodima svojim korisnicima pružamo mogućnost izbora između kućnih aparata koji će njihov život učiniti udobnijim, povezanijim i ispunjenijim.''

Modularni, prilagodljivi dizajn postavlja nove standarde

Inovativan i lijepo dizajniran BESPOKE frižiderpredstavlja potpuno novu kategoriju prilagodljivih kućnih aparata. Kombinujući materijale i boje, korisnici mogu izraziti svoj stili dati kuhinji lični pečat. Osim toga, hladnjak se može prilagoditi potrebama korisnika pomoću Flex Zone odjeljka koji se može koristiti kao hladnjak ili zamrzivač.

Nadalje, dizajnirana za male prostore, prijenosna indukciona ploča Portable Slim Doubleolakšava pripremu jela u kuhinji ili bilo kojoj drugoj sobi. Snažno i precizno kuha na dva indukciona kola, od kojih svaki dolazi sa devet različitih razina snage. Ringle mogu funkcionisati odvojeno, za jednu šerpu i lonac ili kao jedna ujedinjena površina.

Foto: PR / Samsung predstavio novu kategoriju inovativnih kućnih aparata za svakodnevni život

Nova serija Samsung Cube hladnjaka nudi tri nova modela: Wine, Beer i Beauty. Ovi modularni frižideri dolaze u različitim bojama koje se uklapaju u svaki dizajn i mogu se postaviti bilo gdje, u bilo kojoj prostoriji, uključujući i spavaću sobu, jer je posebna tehnologija hlađenja toliko tiha da neće remetiti san korisnika.

Shoe Care sistem predstavlja prvu inovaciju u njezi obuće na svijetu. Ovo praktično rješenje korisnicima pomaže pri održavanju omiljenih modnih ulaganja, pružajući immogućnost dezodorisanja, izvlačenja vlage i sušenja cipela. To će pomoći da obuća traje duže, izgleda bolje i pruža osjećaj svježine.

Kopirati
Drag cursor here to close