Užitak za gamere

Samsung predstavio kompatibilni zakrivljeni gaming monitor

''CRG5 prvi u industriji nudi zakrivljeni monitor sa RapidCurve™ tehnologijom od 240Hz i G-Sync kompatibilnošću, koja će omogućiti igračima da igre dožive na potpuno nov način.''
Sci-Tech / Tehnologija | 23. 08. 2019. u 18:15 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung Electronics Co., Ltd. u petak je na sajmu gamescom 2019 premijerno u Europi predstavio svoj novi CRG5 zakrivljeni gaming monitor. CRG5, koji je prvi put prikazan prilikom E3 2019, pruža moćnu kombinaciju neprikosnovene brzine osvježavanja ekrana od 240Hz sa zakrivljenim displejom i kompatibilnošću sa NVIDIA G-SYNC tehnologijom, što omogućava najsveobuhvatnije igračko iskustvo do sada.

''Igranje video igara, kao i očekivanja igrača, evoluiraju velikom brzinom. Kao lideri u industriji gaming monitora, uvijek težimo inovacijama i stvaranju najnaprednijeg igračkog iskustva'', rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik segmenta Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

''CRG5 prvi u industriji nudi zakrivljeni monitor sa RapidCurve™ tehnologijom od 240Hz i G-Sync kompatibilnošću, koja će omogućiti igračima da igre dožive na potpuno nov način.''

Kao najveći svjetski gaming događaj, gamescom je pravo mjesto da Samsung prikaže svoju najnoviju tehnologiju iz ove oblasti. Samsung štand je duplo veći u odnosu na 2018. i doseže 500 kvadratnih metara. Pored CRG5 modela, posjetitelji mogu da se upoznaju i sa drugim gejming inovacijama kompanije, uključujući Space Gaming Monitor (SR75Q) i Super Ultra-wide CRG9 od 49 inča.

CRG5: Prvi zakrivljeni displej na svijetu sa brzinom osvježavanja slike od 240Hz

CRG5 sa svojih 27 inča, kombinuje nevjerojatno visoku brzinu osvježavanja slike od 240Hz pomoću RapidCurve™ tehnologije i zakrivljenosti od 1500R, eliminirajući kašnjenje slike, dok istovremeno pruža sveobuhvatno iskustvo. Brzina osvježavanja od 240Hz omogućava brzinsko prilagođavanje na promjenljive situacije, dok zakrivljeni displej od 1500R nudi šire polje preglednosti.

Da bi eliminirali sjeckanje, kočenje i bilo kakvo odlaganje akcije, NVIDIA G-sync kompatibilnost sinkronizira rad grafičkog procesora (GPU) i panela, nudeći gamerima dinamično i neometano iskustvo tijekom igre, u full HD rezoluciji.

Foto: PR / CRG5 Gaming Monitor

''Sjajni gaming računala zaslužuju fantastične monitore, a prvi Samsung NVIDIA G-SYNC kompatibilni monitor, C27RG5, pruža neometano iskustvo reprodukcije slike, bez kočenja, za sve one koji koriste GeForce GTX 10, GeForce GTX 16 i GeForce RTX 20-seriju grafičkih kartica”, izjavio je Vijay Sharma, direktor za menadžment proizvoda NVIDIA G-SYNC.

Impresivan kontrast od 3000:1 znači da najnoviji Samsung zakrivljeni gejming monitor donosi dublje nijanse crne i svjetlije nijanse bijele boje, prikazujući istančane detalje na najsvetlijim i najtamnijim dijelovima slike, u cilju većeg užitka korisnika. Samsung CRG5 posjeduje zakrivljeni panel displeja vertikalnog poravnanja (VA), koji osigurava povećanu koncentraciju tijekom ključnih trenutaka igranja.

Dizajn bez okvira CRG5 monitora gamerima daje još više prostora na ekranu, dok čvrsti Y stalak i On Screen Display (OSD) u stilu gamerske komandne table, poboljšava svako igračko iskustvo. CRG5 također nudi niz optimalnih gamerskih modova: Game Mode je izborno postavljanje koje automatski prilagođava stupanj osvjetljenja, kontrast, oštrinu i boje za sve vrste igara; Low input Lag mod služi da minimizira kašnjenje slike između priključenog uređaja i displeja; Virtual Aim povećava i poboljšava preciznost kada se igra pucačina iz prvog lica; dok Eye Saver mod maksimalno smanjuje razinu plavog svjetla emitiranog od strane displeja, tako da ne opterećuje oči tijekom dužih igračkih sesija.

Space Gaming Monitor: Preuredite svoj gejming prostor

Prvi put predstavljen na gamescom 2019, Space Gaming Monitor (SR75Q) od 32 inča ima super brzo osvježavanje slike od 144Hz, sa AMD Radeon FreeSync tehnologijom. Ovaj refresh rate smanjuje kašnjenje prikaza i pokreta na minimum, dok AMD FreeSync sinkronizira brzinu osvježavanja displeja sa grafičkim procesorom, što za rezultat ima neometano igračko iskustvo bez sjeckanja i kočenja.

Space Gaming Monitor će biti dostupan u veličini od 32 inča i QHD (2560 x 1440) rezoluciji, sa prepoznatljivim dizajnom koji štedi prostor. Space Gaming Monitor može da se povuče naprijed i da se prilagodi različitim navikama korisnika po pitanju gledanja i pozicije – uključujući i spuštanje na najnižu razinu.

Foto: PR / Space Gaming Monitor

HDMI Y i kablovi za struju se lako mogu sakriti, pa vaš gaming kutak neće biti u neredu. Također, ekran ima trostrano orijentiran dizajn bez okvira, kako bi prikazao što veći dio slike. Space Gaming monitor posjeduje i opcije za brzu i laku instalaciju na bilo koji sto.

CRG9 49”: Ultimativni gejming monitor, sada sa Dual QHD rezolucijom

 CRG9 od 49 inča, koji je osvojio nagradu CES 2019 Best of Innovation, u kategoriji računarskih periferija, kao i počasnu nagradu u kategoriji gaming proizvoda, ima niz premijum karakteristika. Monitor posjeduje HDR 1000 i dual Quad High Definition (QHD) rezoluciju (5,120 x 1,440) što je ekvivalentno postavljanju dva monitora od 27 inča sa 16:9 rezolucijom jednog do drugog. CRG9 prikazuje čak milijardu boja, sa 95 posto DCI-P3 spektra. To za rezultat ima prikazivanje realističnih vizuala, sa vrhunskom razinom osvjetljenja koji ističe sve detalje, kako u najsvjetlijem tako i u najtamnijem dijelu slike.

Foto: PR /  CRG9 od 49 inča

Pored navedenog, CRG9 nudi brzinu osvježavanja od 120Hz, koja kašnjenje slike i pokreta smanjuje na minimum. AMD Radeon FreeSync2 HDR tehnologija umanjuje sjeckanje, kočenje i kašnjenje prenosa slike, kako bi osigurala najbolje gaming iskustvo. Virtual Aim korisnicima omogućava poboljšanu preciznost kada igraju pucačine iz prvog lica, dok zakrivljeni ekran CRG9 igračima pruža ultra široko vidno polje.

Kopirati
Drag cursor here to close