Samsung Galaxy

Samsung predstavio Galaxy Watch Active2

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je Galaxy Watch Active2, najnoviji dodatak Samsung Galaxy portfoliju pametnih satova.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 08. 2019. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavio je Galaxy Watch Active2, najnoviji dodatak Samsung Galaxy portfoliju pametnih satova.

Kao dio Galaxy obitelji, Galaxy Watch Active2 sadrži nove, intuitivne, rafinirane funkcije koje doprinose da se više uklopi u životni stil korisnika, pomažući im da unaprijede svoje zdravstvene i wellness ciljeve, kao i nesputanu i umreženu svakodnevicu.

Galaxy Watch Active2 poboljšava kvalitetu života kroz male, ali značajne, dnevne promjene – od postizanja wellness ciljeva kao što su praćenje sna, vježbanja i nivoa stresa, do efikasnog ispunjavanja obaveza. Bilo da želite da meditirate, dobivate obavijesti o svakoj novosti, ili da se opustite, Galaxy Watch Active2 upotpunjuje vašu životnu rutinu, dok ga istovremeno prate istančan i definiran stil.

Foto: PR / Galaxy Watch Active2

''Tržište pametnih satova raste velikom brzinom i mi u Samsungu smo veoma uzbuđeni što kontinuirano širimo naše prisustvo na nove i vizionarske načine'', izjavio je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor IT i mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics.

''Sa Galaxy Watch Active2, napravili smo uređaj koji će omogućiti potrošačima da preuzmu kontrolu nad svojim zdravstvenim i wellness ciljevima, uz neometanu povezanost između njihovih uređaja, kao i cijelog Samsung Galaxy ekosustava, čineći njihove živote lakšim i boljim'', nastavio je Dj Koh.

Dizajn sa svrhom, prilagođen vašem životu

Galaxy Watch Active2 ima vrhunski dizajniran i istovremeno je vizualno lijep i prilagodljiv vašem životnom stilu. Dolazi u dvije dimenzije –  sa promjerom od 44mm i 40mm – i u dva stila: lagani aluminij sa Fluoroelastomer (FKM) kežual kaišem, i premijum verzija od nehrđajućeg čelika s kožnim kaišem.

Ovaj pametni sat možete personalizirati uz pomoć širokog asortimana kaiševa različitih stilova, kao i više opcija za masku sata.

Galaxy Watch Active2 sadrži unaprijeđeni rotirajući okvir – koji ga čini digitalnim i još zgodnijim za korištenje, uz povećanju veličinu ekrana. Sat sada ima prelijepi zakrivljeni Super AMOLED ekran, dok se digitalni okvir okreće i u smjeru kazaljke na satu, kao i suprotnom smjeru, kako biste mogli još lakše da pristupite omiljenim aplikacijama.

Povrh svega, poboljšani One UI nudi jednostavno i prirodno korisničko iskustvo za upravljanje uređajem.

Za korisnike koji žele sat s istančanim stilom poput njihovog, sada je moguće promijeniti i pozadinu Galaxy Watch Active2 sata uz pomoć My Style algoritma za apstrahiranje boja.

Ovaj algoritam funkcionira u okviru Galaxy Wearable aplikacije – potrebno je samo da fotografirate vašu odjevnu kombinaciju, odaberete između pet različitih varijanti boja i pozadina vašeg sata će se promijeniti u roku od par sekundi.

Možete uskladiti vaš osobni stil svakog dana – ili sačuvati omiljeni stil za ponovnu primjenu.

Savršeni suputnik za vaše wellness ciljeve

Galaxy Watch Active2 može biti i vaš vodič  za postizanje boljih zdravstvenih i wellness ciljeva, pružajući vrijedne informacije koje vam mogu pomoći da donesete pozitivne izbore u okviru vašeg životnog stila kada je u pitanju ishrana, treniranje, psihičko zdravlje, spavanje i slično.

Foto: PR / Galaxy Watch Active2

Na primjer, dok trenirate, pametni sat može manualno da prati više od 39 vrsta treninga, od kojih se sedam automatski aktivira – uključujući  trčanje, hodanje, vožnju bicikla, plivanje, veslanje, nordijsko skijanje i dinamične treninge.

Uz poboljšanu aplikaciju Running Coach, možete pratiti brzinu trčanja u realnom vremenu i uživati u sedam različitih programa trčanja koji vam pomažu da ostvarite ciljeve.

Galaxy Watch Active2 čak uvodi inovativne zdravstvene senzore na pozadini kućišta, koji omogućavaju brža očitavanja, kako biste što prije dobivali informacije i poboljšali vašu trening rutinu i bili na pravom putu.

Galaxy Watch Active2 također pomaže u praćenju svakodnevnog nivoa stresa u realnom vremenu putem Samsung Health, naše popularne  zdravstvene i wellness aplikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close