The Frame i SERIF TV

Samsung najavio novu generaciju televizora

The Frame i Serif TV 2019 kombiniraju nagrađivani dizajn sa QLED kvalitetom slike i poboljšanim Smart funkcijama
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 12. 2018. u 10:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics najavila je u četvrtak svoju novu generaciju televizora, The Frame i Serif TV, koji će biti predstavljeni na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike - CES 2019, u Las Vegasu. The Frame i Serif TV kombinuju nagrađivani i inovativni dizajn koji odgovara svim kućnim dekoracijama, sa vrhunskom QLED kvalitetom slike i Smart funkcijama, kako bi korisnicima omogućio najbolju moguću televizijsku funkcionalnost.

Kako je priopćeno iz Samsunga, The Frame i Serif TV, vodeće Samsungove televizijske linije, prevazilaze tradicionalni koncept korištenja televizora, podižući dizajn bilo kog životnog prostora. The Frame i Serif TV će biti predstavljeni na CES 2019, kako bi mogli prikazati njihov inovativni dizajn, performanse i način uklapanja u svakodnevni život.

''Tradicionalni televizori su bili fokusirani samo na tehničke karakteristike, kao što su kvaliteta slike i performanse, a sada su televizori platforma za životni stil koji se uklapa u svakodnevni život potrošača'', rekao je izvršni potpredsjednik Visual Display Business-a u kompaniji Samsung Electronics, Jongsuk Choo.

''Ovogodišnji Frame i Serif TV su poboljšani za životnu sredinu i pružaju TV iskustvo kao nikad prije'', tvrdi Choo.

Samsungov The Frame 2019

Kada se ne koristi za uživanje u TV sadržajima ili filmovima, režim Art Frame prikazuje digitalne dijelove umjetnina, uključujući slike, kako bi se svakodnevni životni prostor pretvorio u umjetničku galeriju. Osim toga, senzor osvjetljenja, podešava boje na ekranu i prilagođava se osvijetljenosti prostorije, pružajući optimalne postavke za prikaz umjetničkih djela na ekranu.

Ovogodišnji model Frame-a također sadrži netaknutu kvalitetu QLED slike, koja nudi dublje kontraste, dublje i tamnije crne boje i 100% volumen boja. S ovim poboljšanjima korisnici mogu uživati u najkvalitetnijim sadržajima i umjetničkim djelima kada je televizor isključen.

Osim toga, njegov Art Store gradi partnerstva sa najprestižnijim galerijama i muzejima u svijetu, nudeći više od 1.000 umjetničkih djela. Nedavno su Art Store-u dodana remek djela iz galerije Uffizi u Italiji, Muzeja Van Gogh u Holandiji, kao i Te Papa na Novom Zelandu. Samsung će u budućnosti nastaviti da širi svoje partnerstvo sa muzejima kako bi ojačao ekosistem distribucije umjetnosti.

The Frame također posjeduje Bixby, Samsungov revolucionarni napredak u mobilnoj umjetnoj inteligenciji , pretvarajući je u istinski Smart TV. Korisnici mogu da upravljati televizorom i pristupiti platformama za streaming pomoću jednostavnih glasovnih komandi koje im omogućuju poboljšan doživljaj sadržaja.

SERIF TV

Serif TV je, navode iz kompanije, fokusiran na estetiku u saradnji sa francuskom dizajnerskom braćom, Ronan & Erwan Bouroullec, dvojicom najpoznatijih industrijskih dizajnera na svijetu koji se specijalizuju za namještaj.

Serif TV dobio je prestižnu nagradu iF Design 2016. godine, nagradu Wallpaper Design 2016 u Velikoj Britaniji  i dobitnu nagradu za dizajn u Japanu 2016. godine, čime je postao prvi Samsung TV koji je osvojio ove prestižne nagrade.

Serif TV iz serije 2019. također dolazi s najsuvremenijom QLED tehnologijom kako bi pružio što bolji kvaliteta slike. Ambijent Mode, nagrađivana funkcija u Samsungovoj QLED liniji, pruža informacije, kao što su naslovne vijesti i ažuriranja, mogućnost prikazivanja slika i uklapanja u bilo koji životni prostor kad je televizor isključen, a dodan je i kako bi se poboljšala funkcionalnost televizora.

U prošlosti, Serif TV se prodavao isključivo u trgovinama namještaja, s obzirom da se usmjerio na interijer, ali će 2019. godine biti dostupan za kupnju u trgovinama potrošačke elektronike, kako bi se postigla šira baza potrošača, priopćeno je iz Samsunga.

Kopirati
Drag cursor here to close