Dobri uređaji

Samsung i Xiaomi rastu na inače stagnirajućem europskom tržištu pametnih telefona

Canalys donosi nove podatke što se tiče europskog tržišta pametnih televizora koje stagnira uz izuzetak tvrtki Samsung i Xiaomi koje bilježe rast isporuka pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 08. 2019. u 09:11 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Canalys donosi izvješće o stanju na tržištu pametnih telefona u drugom kvartalu ove godine, s posebnim osvrtom na europsko tržište.

Ono prema Canalysu stagnira, uz iznimku tvrtki Samsung i Xiaomi koje bilježe rast isporuka pametnih telefona. Vodeći Samsung je tako tijekom drugog kvartala isporučio 18,3 milijuna pametnih telefona u odnosu na lanjskih 15,3 milijuna isporučenih pametnih telefona (rast od 20%).

Za uspjeh i rast tržišnog udjela južnokorejske tvrtke s prošlogodišnjih 33,9 na 40,6% posebno je zaslužna njihova obnovljena Galaxy A serija pametnih telefona (modeli Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A40 i Galaxy A50 kao model s najviše isporučenih primjeraka na europskom tržištu), javlja Bug.hr.

Iako se nalazi na četvrtom mjestu u Europi, Xiaomi također bilježi uspjeh što se tiče isporuka, isporučeno je 4,3 milijuna pametnih telefona što je rast od 48% na godišnjoj razini te je ostvaren tržišni udio od 9,6%.

Na drugom i trećem mjestu na europskom tržištu pametnih telefona nalaze se tvrtke Huawei i Apple koje su zabilježile pad isporuka na godišnjoj razini od 16 odnosno 17%. Huawei je ostvario tržišni udio od 18,8%, dok je Apple imao tržišni udio od 14,1%.

 

Kopirati
Drag cursor here to close