Konačna odluka

Samsung gasi projekt Linux on DeX

Samsung je s dolaskom Android 10 nadogradnje odlučio ugasiti podršku za opciju Linux on DeX koja je omogućavala pokretanje Linuxa u sklopu njihove DeX platforme.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 10. 2019. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Samsung gasi projekt Linux on DeX

Samsungova platforma DeX omogućila je pretvaranje pametnih telefona u svojevrsnu inačicu stolnog računala gdje se sadržaj s Android mobitela prikazuje na zaslonu.

Uz Android inačicu prije nekih 11 mjeseci je u suradnji s tvrtkom Canonical predstavljena beta opcija Linux on DeX, koja putem DeX-a omogućava pokretanje kompatibilnih Linux distribucija.

Međutim, Samsung je sada u poruci putem elektroničke pošte sve beta testere ove opcije obavijestio kako gasi sam projekt. Linux on DeX više neće biti podržana opcija u beta inačici operativnog sustava Android 10 (povratak na Android Pie nije moguć), javlja Bug.

Dakle opciju je moguće nastaviti koristiti na kompatibilnim uređajima koji nisu nadograđeni na Android 10, a Linux on DeX je tijekom životnog vijeka u beta inačici uključivao samo jednu Linux distribuciju, Ubuntu 16.04 LTS koja je pak podržana do 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close