Ne iznenađenje mnogih

Samsung Galaxy S Light Luxury umjesto S8 Lite

Mobitel koji se očekivao kao Galaxy S8 Lite Samsung je na kineskom tržištu predstavio kao Galaxy S8 Light Luxury.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 05. 2018. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je na kineskom tržištu predstavio novi mobitel – Galaxy S Lite Luxury. Riječ je o uređaju o kojem se do sada pisalo kao o Lite modelu Galaxyja S8.

Galaxy S Lite Luxury dolazi u istom kućištu kao i Galaxy S8, s tom razlikom da ima nešto slabije hardverske specifikacije te da je lakši za 5 grama (150 grama). Zaslon je iste dijagonale (5,8“), ali očekivano niže rezolucije – 2.220 x 1.080 točaka i niže gustoće prikaza (426 ppi-a).

Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 660 te ima 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. To je ujedno i jedina konfiguracija u kojoj će biti dostupan. Sa stražnje strane nalazi se kamera rezolucije 16 MP, a s prednje kamera od 8 MP. Glavna kamera podržava snimanje videozapisa u 4K kvaliteti pri 30 sličica u sekundi. Na istoj strani kućišta (desno od kamere) je i čitač otiska prsta, javlja Bug.hr.

Samsung nije išao u smanjivanje kapaciteta baterije već je ostavio bateriju od 3.000 mAh koliku ima i Galaxy S8 kao i podršku za brzo punjenje baterije, bilo žičnim ili bežičnim putem. Unatoč tome što se radi o Lite modelu, zadržan je i IP68 certifikat što znači da je mobitel također otporan i na vodu. Softversku stranu uređaja čini Android 8.0, Oreo.

Nadalje tu su i ostale značajke poput, 3,5-mlimetarskog audio porta, FM radia, Bixby tipke te podrške za otključavanje mobitela skeniranjem rožnice oka. Galaxy S Lite Luxury je za sada dostupan samo na kineskom tržištu i nije poznato hoće li stići i na ostala tržišta te hoće li nositi isti, ili neki drugi naziv.

Cijena na kineskom tržištu je oko 530 eura. Što se boje kućišta tiče Galaxy S Lite Luxury stiže u Burgundy Red i Black Night bojama. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

Kopirati
Drag cursor here to close