Pogled u budućnost

Samsung donosi viziju otvorenih i inteligentnih IoT iskustva za lakši svakodnevni život

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnomza više ljudi, a kada je prožeta inteligencijom, može personalizirati njihova iskustva.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 01. 2018. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung Electronics Co., Ltd. je na Sajmu elektroničke opreme 2018/2018. Consumer Electronics Show (CES) predstavio svoju viziju i strategiju inteligentnog sustava IoT/Internet stvari (IoT).

Na konferenciji za medije, Samsung je demonstrirao svoju jedinstvenu sposobnost da neprimjetno povezuje iskustva korisnika putem Samsungovih uređaja kod kuće, u uredu i na putu.

Samsung je radio na tome da svi Samsungovi proizvodi koji su IoT ready/spremi za povezivanje preko Interneta/ budu spremni do 2020. godine. Osim toga, kompanija je objavila svoj plan unapređenja prihvaćanja loT putem  otvorene, dosljedne i inteligentne platforme.

"Mi, u Samsungu, vjerujemo da će IoT/povezivanje preko Interneta/ biti jednostavno poput paljenja prekidača. S novim proizvodima i uslugama koje smo najavili olakšavamo korištenje IoT-a i on postaje gotovo neprimjetan", rekao je Hyun Suk (HS) Kim, predsjednik Odjela korisničke elektronike i Odjela za istraživanje u kompaniji Samsung.

"Posvećeni smo ideji da svako ubrzano usvoji IoT kao bi svi Samsungovi povezani uređaji bili inteligentni do 2020 godine. Ovi napreci pomoći će korisnicima da ostvare prednosti besprijekornog i jednostavnog povezanog života", dodao je.

Inteligencija stvari za svakoga

Samsungova IoT filozofija temelji se na otvorenoj inovaciji, što je čini dostupnomza više ljudi, a kada je prožeta inteligencijom, može personalizirati njihova iskustvao. Današnji fragmentirani i složeni IoT ekosistem sprječava usvajanje. Da bi IoT bio pristupačan i dostupanpotrebne su ljestvice kao i otvorena inovacija. Zahvaljujući robusnom asortimanu proizvoda, koji uključuje televizore, uređaje i pametne telefone, te Samsungovom vodstvu kad je riječ o isporuci povezivanja putem 5G mreže, Samsung je dobro pozicioniran za isporuku otvorenog IoT ekosistema putem SmartThings.

Samsung radi s partnerima kao što je Open Connectivity Foundation (OCF) kako bi postavio uobičajene industrijske standarde. OCF je najveće tijelo za IoT standardizaciju na svijetu, a Samsungov ARTIK čip, klima uređaj i hladnjak Family Hub već su certificirani od strane asocijacije za kriterije interoperabilnosti koja je neophodna za IoT.

U proljeće 2018. Samsung će ujediniti svoje IoT aplikacije, uključujući Samsung Connect, Smart Home, Smart View i druge u aplikaciji SmartThings za povezivanje i upravljanje bilo kojim uređajem koji podržava SmartThings direktno s telefona, TV-a ili automobila uz pomoć jedne aplikacije. Osim toga, Samsung je najavio da će povezati HARMAN Ignite s SmartThings Cloud-om, prebacujući IoT iskustvo sa pametne kuće na automobil. Kao rezultat toga, korisnici će moći upravljati svojoim povezanom kućom iz automobila i obrnuto.

Sastavni dio Samsungove vizije je spajanje uređaja i njihovo inteligentno podešavanje. Uz Bixby, Samsung donosi personaliziranu inteligentnu uslugu na više uređaja. U 2018. godini određeni Samsung Smart TV-i i novi hladnjak Family Huba imat će glasovnu kontrolu putem Bixbya kako bi obavljanje svakodnevnih poslova bilo što lakše. S uređajima i uslugama koji rade zajedno, a ispunjeni su inteligencijom, aktivnosti u kući postaju lakše.

Budući da povećana povezanost zahtijeva poboljšanu sigurnost, Samsung je najavio da je ugradio pouzdanu Samsung Knox tehnologiju u svoje povezane uređaje, uključujući Smart TV i Smart Signages sisteme digitalnog oglašavanja, dodatne mobilne proizvode i Smart uređaje. Knoxova tehnologija uključuje hardverski siguronosni sustav i ažuriranja firmware-a kako bi se osigurala zaštita uređaja.

Izgradnja povezane budućnosti

Samsung je istaknuo svoju trajnu predanost ulaganju u napredne tehnologije. Godine 2017. Samsung je potrošio više od 14 milijardi dolara za istraživanje i razvoj. Kompanija je također povećala ulaganja kroz Samsung NEXT - ključnu inicijativu za ubrzavanje transformacije u integriranu hardversku i softversku kompaniju.

Samsung je također stvorio novi AI centar kao dio svoje nedavno konsolidirane jedinice Samsung Research. AI centar, koji uključuje četiri laboratorije- u Torontu, Montrealu, Cambridge-u (Velika Britanija) i Rusiji 2018., biće povezane s Samsungovim neprestanim radom u Koreji i Silikonskoj dolini, te s kompanijinim aktivnostima M & A kako bi unaprijedio svoje AI ambicije.

Besprijekorna iskustva uređaja

Novi proizvodi i usluge najavljeni na CES 2018 ističu vrlo točno kako Samsung napreduje u cilju stvaranja besprijekornog IoT iskustva.

• Kuća: Od ove godine, Samsung Smart TV će stvoriti povezano tkanje između uređaja kako bi korisniku omogućio prijavu bez napora od trenutka kada televizor bude raspakovan. Novi obiteljski hladnjaci nude širok raspon pametnih karakteristika kao što je sinkronizacija skladištenja hrane s pripremom obroka i bolje povezivanje i organiziranje članova obitelji. Samsung Smart TV i Family Hub hladnjak imaju karakteristiku Bixby, što omogućuje TV aparatima veću dostupnost aplikacijama, mogućnost jednostavnog traženja filmova po žanru i glumcima, te prikazivanje osobnih fotografija, dok će obiteljski hladnjaci moći prepoznati pojedinačne glasove članova obitelji i dati personalizirane informacije kao što su vijesti, vremensku prognozu i kalendarska ažuriranja. Samsungovi Smart TV-i i Family Hub hladnjaci također će raditi na jednoj povezanoj cloud platformi, Cloud SmartThings, koja služi kao pametna nadzorna ploča za monitoring i upravljanje povezanim uređajima.

•Ured: Samsung redefinira koncept tradicionalnog ureda fleksibilnim rješenjima koja odgovaraju potrebama moderne mobilne radne snage. Samsungov Notebook 9 Pen donosi snagu, prenosivost i performanse notebooku-PC za one čiji poslove ne prestaju kada napuste ured. Samsung Flip/interaktivni digitalni flip chart od 55-inča pojednostavljuje saradnju s uredom uz pomoć neometanog povezivanja s pametnim telefonima i laptop-ma članova grupe za brži sadržaj i dijeljenje ideja. Do četiri različita učesnika mogu istodobno predstaviti sadržaj ili napraviti bilješke direktno na zaslonuu isto vrijeme pomoću prstiju ili ugrađene olovke.

•Mobilnost: Samsung pomaže u prelasku na 5G mrežu koja će uvesti novi skup povezanih iskustava. Samsung je partner s bežičnim pružateljima usluga i pružateljima širokopojasnih usluga za provođenje prvih korisničkih ispitivanja 5G povezivanja s do 100 puta bržim brzinama od 4G LTE dostupne na telefonima danas. S 5G povezivanjem, Samsung je demonstrirao svoju viziju udobnijeg upravljanja. Samsungov Digital Cockpit pokazuje kako će automobili postati neprimjetno povezan s drugim "stvarima" kao dio IoT-a- Novi dizajn kontrolne ploče, zajedno s Bixby-jem, omogućava vozačima da jednostavno kontroliraju iskustvo u automobilu s povezanim uređajima kod kuće putem glasa, dodira,pokreta i okidača na temelju konteksta. Putnici također mogu uživati u ultra-brzim streaming filmovima u pokretu. Prva u industriji telematička kontrolna jedinica (TCU), sposobna za 5G, može brže preuzeti i prenositi podatke te omogućiti komunikaciju vozila sa svim uređajima, postavljajući temelje za bolju autonomnu vožnju.

Kopirati
Drag cursor here to close