Dok android čeka

Samouništive poruke stižu na verziju WhatsAppa za Appleove telefone

Korisnici beta-verzije WhatsAppa mogu aktivirati opciju za brisanje poruka, fotografija i videa odmah nakon što ih primatelj otvori i pogleda.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 07. 2021. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od opcija koja je proslavila Snapchat i zbog koje je ta mreža postala omiljena među mladima jest mogućnost slanja samouništivih poruka. Poslana poruka tako bi, nakon što je primatelj otvori i pročita, nestala iz telefona primatelja pa ne bi bilo dokaza o komunikaciji i dopisivanju. U slučaju da bi primatelj napravio snimku zaslona s porukom, pošiljatelj bi dobio obavijest o tome.

S obzirom na to da je ta opcija postala iznimno popularna i u neku ruku zaštitni znak Snapchata, druge platforme također su je pokušale implementirati na različite načine. Npr. korisnici WhatsAppa u razgovorima mogu aktivirati nestajuće poruke, no te poruke nestaju tek tjedan dana nakon njihova slanja.

Ipak, po uzoru na Snapchat, Zuckerbergova kompanija započela je i s testiranjem poruka koje nestaju nakon što ih primatelj pročita. Ta je opcija odnedavno već dostupna na testnoj verziji WhatsAppa za Androide, a sada će u samouništivim porukama (opcija je nazvana “view once”) moći uživati i korisnici Appleovih uređaja. Također, na početku će biti dostupna korisnicima testne verzije, a s vremenom će biti implementirana i u finalnu verziju instaliranu na milijunima telefona. Kada korisnici pošalju fotografije i videozapise iz WhatsAppa, one odmah nestaju nakon slanja s njihovih telefona te će pošiljatelj primiti obavijest kada se te poruke otvore na drugom telefonu, prenosi Zimo.

Samouništive poruke s WhatsAppa razlikovat će se od Snapchata u tome što korisnici neće dobiti obavijest ako primatelj napravi snimku zaslona. Iako je ta opcija iznimno korisna, iz WhatsAppa kažu da ionako postoji više načina na koji se primljena poruka može snimiti, a screenshot je samo jedan od njih.

Osim opcije “view once” WhatsApp je u beta-verziji za iOS uređaje pripremio i redizajn obavijesti o primljenim porukama pa su te informacije sada detaljnije. Još nije poznato kada će te nove opcije biti dostupne svim korisnicima u službenoj verziji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close