Moves like Jagger

Robot Spot pleše kao Mick Jagger

Boston Dynamics nastavlja nas oduševljavati kratkim koreografijama svojih industrijskih robota. Ovoga puta rekreirali su 40 godina star spot Roll
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 11. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Mick Jagger

Robotski pas Spot je, u suradnji sa svojim "bratićem", humanoidnim robotom Atlas, u ovu godinu ušao plešući. Da bi se godina nastavila u veselom, glazbenom tonu, ponovno su se pobrinuli autori ovih robotskih plesača, kompanija Boston Dynamics. Ovoga puta uz pomoć Spota su rekreirali – video spot.

Uzeli su kao predložak spot za pjesmu "Start Me Up" legendarnih Rolling Stonesa i programirali svoje robote da se ponašaju kao Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts. Britanski su glazbenici uz ovu melodiju plesali prije 40 godina, a danas su na njihova mjesta uskočili roboti iz linije Spot. Imaju li oni pokrete kao Jagger, provjerite u priloženom, vrlo zabavnom, videu, piše bug.hr.

Video: “Spot Me Up” | The Rolling Stones & Boston Dynamics

Boston Dynamics, inače kompanija u vlasništvu Hyundaija, sada je na Spota postavila robotsku ruku koja je, za potrebe ovog spota, imitirala pokrete ljudske glave. Inače je na njoj postavljena i robotska šaka, čiji pokreti u šest stupnjeva slobode omogućavaju hvatanje predmeta, manevriranje s raznom opremom poput ventila, prekidača i slično, otvaranje vrata i slično. Unutar hvataljke nalazi se i LED rasvjetno tijelo te 4K videokamera za detaljniju inspekciju bilo kakvog predmeta koji je potrebno uhvatiti.

Spot u osnovnoj verziji košta 74.500 američkih dolara, dok se dodaci poput ove robotske ruke naplaćuju dodatno.

Kopirati
Drag cursor here to close