Sve popularniji

Raste tržište feature phone mobilnih uređaja

Prema Counterpoint Researchu, u trećem kvartalu i dalje raste tržište takozvanih feature phone mobilnih uređaja zahvaljujući prednostima kao što je autonomija baterije i podrška za 4G mreže.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 12. 2018. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju Counterpoint Researcha, tržište takozvanih feature phone uređaja, mobilnih uređaja koje se ne može nazvati ''pametnima'', no imaju neke funkcije koje se inače mogu pronaći na pametnim telefonima, i dalje nastavlja sa svojim rastom.

Tijekom trećeg kvartala godine takozvani feature phone mobilni uređaji činili su 23% svih isporučenih mobilnih uređaja na globalnoj razini, za razliku od tržišta pametnih telefona koje stagnira i bilježi pad isporuka.

Razlog za rast popularnosti feature phone uređaja valja potražiti u autonomiji baterije takvih uređaja (koji su popularni u krajevima koji imaju ograničeniji pristup električnoj energiji), piše Bug.hr.

Popularnosti feature phone uređaja (posebice u zemljama u razvoju) pomaže i činjenica da mnogi takvi uređaji dolaze s podrškom za 4G mreže te podrškom za aplikacije kao što su WhatsApp, Facebook i YouTube. Najveći udio feature phone uređaja nalazi se u Indiji i u regiji Bliski istok i Afrika (ova regija ujedno bilježi i najveći rast broja isporučenih feature phone uređaja od 32%).

Što se tiče proizvođača, tržištem dominiraju iTel i HMD Global s udjelom od 14%. nakon čega slijedi Jio s udjelom od 11%, Samsung s udjelom od 8% i Tecno s udjelom od 6%.

Kopirati
Drag cursor here to close