Blidinje

Radioamateri Herceg Bosne proslavili 25. rođendan

Na uvodnom skupi nazočnima se obratio predsjednik Zajednice Miroslav Nikše koji je govorio o povijesti i budućim planovima te udruge.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 08. 2018. u 09:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvodnevnim skupom na Blidinju proteklog je vikenda obilježena 25. obljetnica utemeljenja Zajednice radioamatera Herceg Bosne. 

Na uvodnom skupi nazočnima se obratio predsjednik Zajednice Miroslav Nikše koji je govorio o povijesti i budućim planovima te udruge. 

Dodijeljene su posebne plakete najzaslužnijim pojedincima, a posebne zahvale upućene su Stjepanu fra Petru Krasiću, Iliji Kožulju, Jasenku Lasti, Boži Ljubiću i Marinku Gilji. 

Drugoga dan organizirane su video prezentacije o novitetima u svijetu tehnike, kao i polaganje radioamaterske klase za nove članove. 

Zajednicu radioamatera Herceg Bosne utemeljili su 1993. godine u Širokom Brijegu ratni vezisti Hrvatskog vijeća obrane. 

Sljedeće godine na zajedničkoj utemeljiteljska skupština održanoj u Parku prirode Blidinje udruzi su se pridružili radio klubovi iz Središnje Bosne i Posavine, koji zbot ratnih događanja nisu mogli sudjelovati na osnivačkoj skupštini 1993. godine. 

Od tada pa do danas okupljanje radioamatera na Blidinju postalo je tradicionalno, priopćeno je iz Zajednice radioamatera Herceg Bosne.


Kopirati
Drag cursor here to close