Online nastava

PythID-19 stigao u Mostar

Python je trenutačno najpopularni programski jezik jer je veoma logičan i vrlo blag što se tiče sintakse te će sa ovim osnovama učenici imati veliku prednost ako se odluče u budućnosti baviti IT-om.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 05. 2020. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom na novonastalu situaciju sa virusom COVID-19 koji ugoržava zdravlje građana te su ograničeni socijalni kontakti, U Mostaru je razvijena nova online STEM edukacija i natjecanje PythID-19, iz najpoznatijeg programskog jezika Python

Centar za tehničku kulturu Mostar u suradnji sa FPMOZ-om Sveučilišta u Mostaru, u sklopu projekta ENABLE BiH u organizaciji Save the Children uz podršku USAID-a, organizira online nastavu i natjecanje za učenike tri model škole: Osnovna škola Zalik Mostar, Osnovna škola Petra Bakule Mostar i Gimnazija Mostar.

Online nastava organizirat će se na način da će 40 učenika iz tri model škole imati besplatnu edukaciju iz programskog jezika Python, nakon čega će se provesti test za učenike, te će najbolji iz svake škole biti nagrađeni nakon završetka programa krajem lipnja.

Primarni cilj radionice je upoznavanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca sa programskim jezikom Python i konceptima algoritamskog razmišljanja koje su suština bilo kojeg programiranja.

Python je trenutačno najpopularni programski jezik jer je veoma logičan i vrlo blag što se tiče sintakse te će sa ovim osnovama učenici imati veliku prednost ako se odluče u budućnosti baviti IT-om, također svo stečeno znanje u Python-u moći će primjeniti na bilo koji drugi programski jezik visoke razine, navodi se u PR priopćenju.

Prijave traju 4.-5. svibnja u ponoć, a sve detalje oko prijave i nagrada pogledajte na web stranici: www.ctk.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close