Neuspjeh kao životna lekcija

Prvo izdanje Fuckup Nights Mostar oduševilo i nasmijalo prisutne

Svi su oni u jednom trenutku doživjeli neuspjeh i o njemu rado pričaju.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 09. 2018. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se neuspjeh rijetko smatra povodom za priču, upravo je on sinoć napunio Code Hub Mostar na prvom izdanju Fuckup Nights Mostar. Time su se svi prisutni pridružili gotovo 200.000 sudionika koji su u proteklih šest godina diljem svijeta slušali govornike koji imaju zajedničku karakteristiku – svi su oni u jednom trenutku doživjeli neuspjeh i o njemu rado pričaju.

Upravo je to karakteriziralo i sinoćnje govornike koji su u opuštenoj atmosferi prvog coworking prostora u središtu Mostara bez zadrške ispričali svoju poslovnu priču ističući sve probleme i prepreke s kojima su se susreli na svom poduzetničkom putu.

Prvi je na pozornicu izašao Mohamed El-Zayat, suosnivač startupa Four Game Studio, kojeg je put od Egipta do Mostara vodio trnovitom stazom razvijanja video igara. Iako je dva puta došao do trenutka zatvaranja poduzeća, splet okolnosti ga je usmjerio u drugom pravcu pa je zahvaljujući upornom radu stvorio stabilno poduzeće. Kako neuspješan reper može doživjeti još veći neupjeh na poduzetničkom putu, a pritom zadržati pozitivan stav i u konačnici ostvariti svoje ciljeve, ispričao je energični Bruno Omerović, suosnivač startupa Koola i Nexteam te Head Partner u Digi.me.Brunu je na pozornici zamijenila jedina dama te večeri, Aida Redžepagić, danas uspješna fotografkinja iz Sarajeva.

Foto: PR / Neuspjeh kao životna lekcija

Nakon lošeg izbora fakulteta, Aida je neko vrijeme bila maskota lokalne televizije, potom plovila dizajnerskim vodama sve dok svoju strast za fotografijom nije pretočila u uspješan poslovni pothvat. Na svom putu je naučila da je neuspjeh sastavni dio posla, a inspirativnim govorom je poručila mladim ljudima da je dopušteno ponekad ne biti najbolji.  

Mnoštvo pitanja prisutnih, šale i smijeh izjednačile su ovo mostarsko sa svjetskim izdanjima Fuckup Nights pretvarajući tako neuspjeh u životnu lekciju.Mostarsko izdanje ovog događajase održalo u okviru projekta CODE financiranog iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020 u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka u suradnji s Agencijom Promotion i SPARK-om.Druženje nakon događaja uz osvježenje, za koje su se pobrinuli Cooltura craft pivovara i Sarajevski kiseljak, pretvorilo je Fuckup Nights Mostar u pozitivnu jesenju priču o kojoj će se zasigurno još neko vrijeme pričati u gradu na Neretvi.

Kopirati
Drag cursor here to close