A svi će takvi biti 2021.

Prvi iPhone bez notcha stiže sljedeće godine

Apple bi mogao više od godine dana zakasniti za konkurencijom u lansiranju mobitela bez usjeka u zaslonu.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 07. 2019. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple će svoj prvi iPhone bez notcha ili bilo kakvog drugog usjeka u ekranu predstaviti ujesen sljedeće godine – ovu je informaciju u javnost pustio tko drugi nego analitičar Ming-Chi Kuo. O ovogodišnjim iPhoneima gotovo se sve već zna pa je interes svih već usmjeren na 2020. godinu kada bi Apple trebao značajno promijeniti izgled svojih mobitela.

Do sada smo već čuli nagađanja ili polu-provjerene informacije o tome da će 2020. godine najveći iPhone biti još veći, a najmanji nešto manji, kao i da će svi modeli imati akustični Touch ID senzor otiska prsta ispod cijelog ekrana. Sada pak Kuo govori i da će sljedeće godine barem jedan od predstavljenih modela biti potpuno bez notcha, ili pak da će notch biti sveden na najmanju moguću mjeru, piše Bug.hr.

Ovime bi se Apple uključio u utrku koju su razni Android modeli započeli još prošle godine, a ona se vrti oko toga tko će prije ponuditi mobitel s ekranom preko cijele prednje strane, sa što manjim urezom za kameru ili pak bez njega.

Nakon sljedeće generacije, tek 2021. godine sva tri iPhonea u ponudi trebala bi imati zaslone bez notcha, s kamerom koja će biti smještena ispod djelomično prozirnog panela – nešto što su Oppo i Xiaomi predstavili već ove godine.

Apple će, dakako, podosta zakasniti s uklanjanjem velikog notcha, što mu neće biti prvi put. No, poznavajući njih, moguće je da će njihovo rješenje biti ponešto drugačije i da će postaviti nove trendove, kao što je, uostalom, bilo i s notchem – koji nitko nije uzimao zaozbiljno dok ga Apple nije ugradio u iPhone, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close