Apple

Prodaje se voćnjak koji je nadahnuo Stevea Jobsa

McIntoshevu farmu prodaje sadašnji vlasnik Gerd Skof za 875.000 kanadskih dolara ili 675.00 američkih.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 10. 2018. u 08:06 Bljesak.info
Kopirati

Prodaje se stari voćnjak u kanadskom Ontariju, rodna lokacija poznate McIntosh Red jabuke, koju je John McIntosh otkrio još 1811. godine i koja je postala jedna od najpopularnijih sorti te je nadahnula i Appleov logo te Macintosh računala, piše BBC.

McIntoshevu farmu prodaje sadašnji vlasnik Gerd Skof za 875.000 kanadskih dolara ili 675.00 američkih.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljoprivredno gospodarstvo je prazno više od godinu dana i tko god kupi lokaciju u Dundeliju blizu granice sa saveznom državom New Yorkom morat će voljeti kućne popravke gotovo jednako koliko i povijest.

Novinar CBC-a koji je posjetio lokaciju opisao ju je jednostavno – 'obraslo'. ''Danas stabla McIntoshevih crvenih jabuka ostaju neobrezana i neobrana, sa stotinama kilograma voća koje truli na zemlji. Neka su nestala u divljoj obraslosti, zajedno s kruškom, šljivom i orahom, kako se voćnjak polako pretvara u šikaru'', napisao je Stu Mills za CBC.

Gospodin Skof je izjavio kako su se on i njegova supruga preselili prije 16 mjeseci da budu bliže bolnici u svojoj starosti. Prije nego su kupili lokaciju 1987. godine, kaže da je gospodarstvo promijenilo par vlasnika. Tijekom godina ugradio je dodatne kupaonice i druge sadržaje za radnike.

Neki od njegovih susjeda iznenadili su se na cijenu, no gospodin Skof kaže da ne žuri prodati farmu, prenosi Hina.

Kopirati