Apple

Prodaje se voćnjak koji je nadahnuo Stevea Jobsa

McIntoshevu farmu prodaje sadašnji vlasnik Gerd Skof za 875.000 kanadskih dolara ili 675.00 američkih.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 10. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaje se stari voćnjak u kanadskom Ontariju, rodna lokacija poznate McIntosh Red jabuke, koju je John McIntosh otkrio još 1811. godine i koja je postala jedna od najpopularnijih sorti te je nadahnula i Appleov logo te Macintosh računala, piše BBC.

McIntoshevu farmu prodaje sadašnji vlasnik Gerd Skof za 875.000 kanadskih dolara ili 675.00 američkih.

Poljoprivredno gospodarstvo je prazno više od godinu dana i tko god kupi lokaciju u Dundeliju blizu granice sa saveznom državom New Yorkom morat će voljeti kućne popravke gotovo jednako koliko i povijest.

Novinar CBC-a koji je posjetio lokaciju opisao ju je jednostavno – 'obraslo'. ''Danas stabla McIntoshevih crvenih jabuka ostaju neobrezana i neobrana, sa stotinama kilograma voća koje truli na zemlji. Neka su nestala u divljoj obraslosti, zajedno s kruškom, šljivom i orahom, kako se voćnjak polako pretvara u šikaru'', napisao je Stu Mills za CBC.

Gospodin Skof je izjavio kako su se on i njegova supruga preselili prije 16 mjeseci da budu bliže bolnici u svojoj starosti. Prije nego su kupili lokaciju 1987. godine, kaže da je gospodarstvo promijenilo par vlasnika. Tijekom godina ugradio je dodatne kupaonice i druge sadržaje za radnike.

Neki od njegovih susjeda iznenadili su se na cijenu, no gospodin Skof kaže da ne žuri prodati farmu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close