Što se iza brda valja?

Procurili Appleovi planovi za sljedeću godinu

Sljedeće godine, ako je vjerovati analitičaru s odličnim poznavanjem Appleovih planova Ming-Chi Kuu, možemo očekivati nova računala pogonjena Appleovim procesorima, kao i neke promjene u dizajnu računala i satova.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 11. 2020. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa u Appleu može biti iznimno zadovoljna godinom koju je obilježila pandemija.

Iako se utjecaj virusa koji se početkom godine proširio diljem svijeta itekako mogao osjetiti i u Cookovoj kompaniji, pa je predstavljanje i početak prodaje iPhonea malo odgođen, Apple je uspio prebroditi najizazovniju godinu do sada bez većih problema.

Novi modeli iPhonea dobro se prodaju, no čini se kako je Apple najveći posao napravio s vlastitim procesorima za računala, koji su pokazali nevjerojatne performanse te su oduševili sve korisnike i novinare koji su ih testirali. A dva prijenosnika i Mac mini tek su početak Appleove tranzicije.

Sljedeće godine, ako je vjerovati analitičaru s odličnim poznavanjem Appleovih planova Ming-Chi Kuu, možemo očekivati nova računala pogonjena Appleovim procesorima, kao i neke promjene u dizajnu računala i satova.

Dakle, ne samo da će MacBookovi predstavljeni sljedeće godine imati procesore M1, već će imati i novi, osvježeni dizajn – vjerojatno će biti riječ o 14-inčnim i 16-inčnim modelima MacBooka Pro, a možemo očekivati promjene u dizajnu iMaca (spominje se 24-inčna verzija), kao i novi Mac Pro. Treba naglasiti kako, čini se, neće svi modeli predstavljeni sljedeće godine imati Appleove procesore, već će se neki i dalje prodavati s Intelovim hardverom.

Noviteti vezani uz tablete odnose se na podršku za 5G koju će imati neki novi modeli iPadova, kao i nove tehnologije ekrana (Mini-LED), a Kuo naglašava kako se posljednji model iPada Air prodaje bolje od očekivanja.

Također, sljedeće godine, nekad tijekom drugog kvartala, možemo očekivati i novu generaciju AirPodsa, a 2021. trebala bi donijeti i novi dizajn pametnih satova. Osim promjena u dizajnu nova generacija Apple Watcha imat će i neke inovativne i napredne opcije praćenja i analize zdravlja, prenosi Zimo.hr.

Što se nove generacije iPhonea tiče, i sljedeće godine možemo očekivati četiri modela, vjerojatno s istim dijagonalama ekrana, a jedan od noviteta koji se spominje jest poboljšanje širokokutne kamera s autofokusom na modelima Pro.

Kopirati
Drag cursor here to close