Uskoro i predstavljanje

Procurile specifikacije i cijene novih modela iPhonea

Uskoro očekujemo predstavljanje dva nova modela iPhonea 12 i dva nova modela iPhonea 12 Pro, a na mreži su već procurile specifikacije i cijene nadolazećih uređaja.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 09. 2020. u 14:40

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako iz Applea još nema službene najave, američka kompanija već bi sljedećeg tjedna mogla predstaviti nove modele svojih pametnih telefona.

Sve dosadašnje glasine govore o tome kako bi prvi puta trebali predstaviti čak četiri nova modela iPhonea - puno toga o njima već se zna (tj. nagađa), a jučer su na mreži procurili i novi podaci o specifikacijama, ali i cijenama sva četiri modela koja bi se na tržištu trebala pojaviti uskoro.

Vjerojatno najpopularniji model mogao bi biti iPhone 12, a razlog bi trebala biti cijena od 699 dolara za model s 128 GB memorije, odnosno 799 dolara za 256 GB memorije. Model iPhone 12 Max skuplji je za 100 dolara, odnosno bit će dostupan za 799/899 dolara, javlja Zimo.

Razlika između ova dva modela bit će u veličini ekrana - obična dvanaestica imat će 5,4-inčni ekran, dok će model Max imati 6,1-inčni ekran. Oba modela imat će OLED ekrane te dvije stražnje kamere - klasičnu rezolucije 12 MP te ultraširoku kameru.

Iako se po broju MP ne može uspoređivati s brojnim Androidima, na stranici Tom`s Guide kažu kako će glavna kamera imati veći senzor, što znači da možemo očekivati još bolje i kvalitetnije fotografije. Osim po veličini ekrana, razlika između ova dva modela trebala bi biti i u notchu, odnosno hardverskom urezu u ekran koji bi na 5,4-inčnom modelu trebao biti manji.

Početna cijena Pro modela trebala bi iznositi 999 dolara za 6,1-inčni model, dok će iPhone 12 Pro Max stajati 1100 dolara za osnovnu verziju sa 128 GB memorije. Za model s najviše memorije (512 GB) bit će potrebno platiti čak 1400 dolara.

Pro modeli trebali bi se razlikovati samo po veličini ekrana - Pro Max bit će najveći iPhone dosad, s ekranom dijagonale čak 6,7 inča, a nije poznato hoće li imati ekrane s višom frekvencijom osvježavanja u odnosu na obične modele iPhonea 12.

Neke ranije glasine spominjale su 120 Hz ekrane. Osim glavne 12 MP kamere te ultraširoke kamere, ova dva modela trebala bi imati i telefoto kameru i LIDAR. Kamere na Pro modelima mogle bi dobiti i neke zanimljive opcije poput još boljeg noćnog načina snimanja, naprednog smanjenja šuma, još većeg zuma itd.

Sva četiri modela pokretat će najnovija generacija Appleova procesora (A14 Bionic) te će imati podršku za 5G.

Kopirati
Drag cursor here to close