Galaxy Z Flip

Procurile nove informacije o nadolazećem Samsungovom savitljivom telefonu

Savitljivi telefoni predstavljat će se u sklopu brenda Galaxy Z pa bi se nasljednik Galaxyja Fold trebao u prodaji pojaviti kao Galaxy Z Fold 2.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 07. 2020. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je početkom prošle godine s modelom Galaxy Fold predstavio potpuno novu kategoriju mobilnih uređaja. Iako start nije bio onakav kakvom su se nadali jer su, nakon problema s testnim primjercima, morali odgoditi početak prodaje kako bi usavršili telefon, već drugi model Galaxy Z Flip pokazao je koliki je potencijal savitljivih pametnih telefona. Inženjeri kompanije već neko vrijeme rade na nasljedniku Folda te njegovo predstavljanje možemo očekivati uskoro.

Osim o opcijama novog telefona, u posljednje vrijeme kruže glasine i oko njegova imena te se, čini se, neće prodavati kao Galaxy Fold 2.

Još početkom godine Samsung je odredio kako će se telefoni sa savitljivim ekranima prodavati pod brandom Galaxy Z. Nasljednik Folda tako vjerojatno neće biti Galaxy Fold 2, već Galaxy Z Fold 2 javlja Zimo.

Iz južnokorejske kompanije kažu kako slovo "Z" intuitivno komunicira ideju savijanja, dajući dinamičan i mladenački osjećaj. Također, na svojim internetskim stranicama prebacili su Fold u novu kategoriju Galaxy Z u kojoj će se nalaziti savitljivi telefoni.

Puno više od imena, ljubitelje kompanije zanimaju opcije koje će imati nasljednik Folda te koliko će stajati.

Dosadašnje informacije govore o većim ekranima pa tako, kada se otvori, dijagonala ekrana trebala bi iznositi 7,7 inča, a očekujemo i veću dijagonalu prednjeg ekrana. Pokretat će ga, naravno, posljednja verzija Qualcommova Snapdragona te će imati i podršku za 5G.

Što se datuma predstavljanja tiče i cijene, glasine su različite. Prema nekima, novi Fold možemo očekivati već početkom kolovoza s novom generacijom Notea, dok druge glasine govore da će Samsung predstaviti Fold 2 nekoliko mjeseci kasnije te bi, navodno, mogao biti skuplji.

Kopirati
Drag cursor here to close