Kućni robot

Procurile glasine o velikom i tajnom Amazonovom projektu

Brojni inženjeri u Amazonu trenutno rade na kućnom robotu kodnog imena Vesta koji bi se na tržištu mogao pojaviti već početkom sljedeće godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 04. 2018. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amazon priprema svoj najambiciozniji (hardverski) projekt do sada – nakon Kindlea, uređaja koji je popularizirao čitače e-knjiga i digitalne knjige, Fire tableta, Echo zvučnika s integriranim glasovnim asistentom Alexom, Bezosova kompanija sada razvija – kućnog robota.

Trenutno još nema puno informacija o ovom, "ambicioznom i tajnom projektu" kodnog imena Vesta, no ono što je poznato je da ova kompanija već neko vrijeme zapošljava stručnjake za robotiku, javlja Zimo.co.

Na novinarske upite iz ove su kompanije objavili klasičan "ne komentiramo glasine" odgovor, no možda bi više detalja o Vesti mogli saznati krajem godine kada bi prvi zaposlenici trebali početi s testiranjem ovog robota u svojim domovima, a ako se testiranja pokažu uspješnim, već početkom sljedeće godine robot će biti dostupan i na tržištu.

Za njegov razvoj zadužen je Gregg Zehr, šef Amazonovog Lab 126 odjela za istraživanje i razvoj hardvera koji potpisuje uspješne projekte poput Echo zvučnika, Fire TV-a i Fire tableta, no njima se pripisuje i debakl s Fire Phoneom.

Robot će biti opremljen naprednim kamerama i softverom za računalnu viziju kako bi se mogao kretati po prostorijama "poput autonomnog automobila", napominju na Bloombergu.

Osim što je još rano govoriti o cijeni, trenutno nije poznato niti što će ovaj robot konkretno raditi – glasine kažu kako bi mogao služiti kao mobilna Alexa i pratiti korisnike po prostorijama u kojima nisu postavljeni Echo zvučnici, no za pretpostaviti je kako će njegova uloga, tj. mogućnosti biti puno veće.

Kopirati
Drag cursor here to close