Glasine

Priprema li Samsung prvi savitljivi tablet?

Službenih informacija nema, no prvi teaser mogli bi vidjeti već uskoro, prilikom predstavljanje nove generacije Galaxyja Z Fold.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 04. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugogodišnjih najava i brojnih glasina, početkom 2019. Samsung je napokon predstavio svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom.

Za taj uređaj može se primijeniti poznata poslovica o prvim mačićima koji se bacaju u more, a nakon toga predstavili su i još jednu generaciju Folda, kao i model Z Flip.

Početna očekivanja oko savitljivih telefona nisu bila velika jer je svima bilo jasno da je potrebno vrijeme da se tehnologija usavrši, a cijene snize te danas jako rijetko možemo naići na vlasnike pametnih telefona sa savitljivim ekranima.

Situacija bi se s vremenom trebala promijeniti te navodno o takvom uređaju razmišlja i Apple, što bi trebalo dati vjetar u leđa potražnji za telefonima sa savitljivim ekranima.

No čini se kako u Samsungu već razmišljaju i o drugim kategorijama uređaja sa savitljivim ekranima te mrežom sada kruže glasine kako pripremaju - Galaxy Z Fold Tab.

Riječ je o tabletu koji bi se mogao saviti na tri dijela, a njegovo službeno predstavljanje možemo očekivati u prvom kvartalu sljedeće godine.

Kako bi malo pobudio maštu ljubitelja svog brenda, Samsung bi tijekom predstavljanja treće generacije savitljivog telefona Fold mogao objaviti teaser videozapis koji bi trebao sadržavati neke informacije o savitljivom tabletu.

Osim takva tipa dizajna, odnosno dvostrukog preklapanja, postoji mogućnost da će se u Samsungu odlučiti na malo jednostavniji dizajn i jednostruko preklapanje, na sličan način na koji se preklapaju i pametni telefoni, piše Bug.

No takav tablet vjerojatno neće imati vanjski ekran jer najvažnije informacije i obavijesti ipak primamo na telefone, ne tablete.

Ideja o savitljivom tabletu je zanimljiva, pogotovo korisnicima koji često putuju jer će uređaj zauzimati manje mjesta, a nije teško pretpostaviti da bi dijagonala ekrana takva uređaja, kada se otvori, mogla biti veća u odnosu na dijagonalu (otvorenih) ekrana savitljivih pametnih telefona.

Na Galaxy Z Foldu 2, ta dijagonala iznosi 7,6 inča.

Naravno, treba naglasiti kako još ništa nije službeno i uvijek postoji mogućnost da Samsung odustane ili odgodi predstavljanje ovog uređaja o čijoj će cijeni, koja sigurno neće biti mala, ovisiti njegov prodajni uspjeh.

Kopirati
Drag cursor here to close