Novi dizajn i napredak

Samsung Galaxy S21 serija službeno predstavljena!

Od 29. siječnja 2021. godine, Galaxy S21 i Galaxy S21+ bit će dostupni kod operatora, kao i u maloprodaji.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 01. 2021. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. danas je predstavila Galaxy S21 i Galaxy S21+ pametne telefone, najnovije flagship uređaje sa novim dizajnom, kamerom profesionalnog ranga za korisnike svih razina vještina i najnaprednijim procesorom koji je ikada korišten u Galaxy uređajima.

Kreiran prema načinu na koji korisnici sada žive, Galaxy S21 donosi izobilje suvremenih inovacija, koje omogućavaju korisnicima da se izraze kao nikada do sada i dobiju najviše od svakog iskustva.

Foto: Samsung / Novi uređaji

Dodatno, svaki uređaj donosi povezanost, snagu i performanse kakve jedino Samsung može da pruži.

''Živimo u svijetu u kojem mobilni uređaji zauzimaju važno mjesto, budući da mnogi od nas rade na daljinu i provode više vremena kod kuće. Također, uvijek smo težili pružanju izbora, posebno u novim okolnostima kada je izražena sve veća potreba za istim, i zato Galaxy S21 serija omogućava da svako odabere uređaj koji najbolje odgovara ličnom stilu i multimedijalnim potrebama koje se stalno mijenjaju'', izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

''Duže od desetljeća, Galaxy S serija donosi najsuvremenije iskustvo flagship mobilnih telefona onim korisnicima koji se oslanjaju na svoje pametne telefone za povezivanje, zabavu i izražavanje svoje individualnosti.''

Hrabar novi dizajn

Galaxy S21 donosi hrabar novi dizajn sa kompaktnim displayem od 6.2 inča Galaxy S21+ dolazi sa proširenim ekranom od 6.7 inča, uz jaču bateriju, odličnu za maratonske gamere i ljubitelje serija.

Nova Galaxy S21 serija uvodi Contour Cut kameru koja se neprimijetno stapa sa metalnim okvirom uređaja, donoseći elegantan i upadljiv izgled. S21 i S21+ bit će dostupni u nizu privlačnih boja, uključujući i novu fantomski ljubičastu boju. Osim toga, svaki uređaj je na poleđini obložen luksuznim matiranim završnim slojem, koji daje sofisticirani izgled i osjećaj.

Galaxy S21 dolazi sa inteligentnim Dynamic AMOLED 2X Infinity-O prilagodljivim displayem od 120Hz, idealnim za gledanje svih vrsta sadržaja.

Ekran automatski podešava osvježavanje na osnovu prikazanog sadržaja, bilo da korisnik gleda svoje naloge na društvenim mrežama ili seriju. Display također ne zamara oči, budući da novi Eye Comfort Shield automatski podešava plavo svjetlo na osnovu doba dana i sadržaja koji se prikazuje.

Neka svaki dan bude izuzetno iskustvo

Nova S serija nastavlja tradiciju Samsung kamera profesionalnog ranga, sa unapređenjima koja omogućavaju korisnicima svih nivoa vještine da kreiraju vrhunski foto i video sadržaj.

Bilo da snimaju prvi susret njihovog psa sa ogledalom, druženje sa prijateljima ili spektakularne poglede na putovanju u prirodi, Galaxy S21 i S21+ korisnicima omogućavaju najbolju kvalitetu.

Poboljšani 8K Snap omogućava pravljenje kristalno čistih 8K video snimaka, kako bi sva akcija bila snimljena na najbolji način, uz mogućnost pravljenja fotografija od kadrova iz snimka, jednostavnim pritiskom na record opciju.

Bez obzira na to koliko su uslovi dinamični, snimka će biti potpuno stabilan zahvaljujući Super Steady funkciji, sa unaprijeđenih 60fps.

Nova Director’s View opcija omogućava korisnicima da biraju najbolji kadar, a uz Vlogger View sada je moguće simultano snimanje videa sa prelaskom sa prednje na zadnju kameru, kao i mijenjanje ugla snimanja, ali i gledanja. Kada je uređaj uparen sa novim Samsung Galaxy Buds Pro slušalicama, moguće je snimanje ambijentalnog zvuka i glasa korisnika istovremeno pomoću multiple mic recording opcije.

To znači da Galaxy S21 može da se u Pro Video Mode režimu rada postavi na stalak za telefon i da se Buds Pro koristi kao mikrofon, kako bi korisnik mogao da se udalji od telefona i snimi sebe kako priča, kao i pozadinski zvuk u vrhunskom kvalitetu.

Uz pomoć vještačke inteligencije, popularna Single Take opcija omogućava snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova funkcija poboljšana je novim, profesionalnim video podešavanjima, kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji pružaju fokus na najbitnije dijelove akcije u kadru.

Trostruka kamera profesionalnog ranga na bazi vještačke inteligencije je dizajnirana za sve one prilike kada korisnici žele da imaju veću kontrolu nad sadržajem. Sustav kamera intuitivno procjenjuje i prilagođava se sadržaju, kako bi konačni snimak ispao savršeno.

U Portrait Mode režimu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, koja preciznije odvaja subjekat od pozadine. Također, uvodi opcije za virtualno studijsko osvjetljenje i pozadinske efekte na bazi vještačke inteligencije kako bi subjekat bio istaknut u odnosu na pozadinu.

Ova opcija funkcionira i kada je riječ o selfi fotografijama. Za udaljene snimke tu je unaprijeđeni Space Zoom, dok je novi Zoom Lock zadužen da umanji efekat podrhtavanja ruku i zabilježi čistije snimke pri uvećanju do 30 puta na Galaxy S21 i S21+. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i snimci napravljeni u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji.

Foto: Samsung / Novi uređaji

Vrhunska konektivnost i performanse

Samsung je posvećen pomaganju korisnicima da ostanu povezani, a njihovi podaci sigurni, na još praktičnije, personalizovanije načine. Galaxy S21 donosi performanse naredne generacije i neometano povezuje korisnike sa cjelokupnim Galaxy ekosistemom, kako bi pružio više fleksibilnosti, bez obzira na dnevne rutine.

Galaxy S21 donosi najnoviji i najnapredniji procesor viđen kod Galaxy telefona, veću brzinu, energetsku efikasnost i napredne kompjuterske mogućnosti, koje podržavaju 5G konektivnost i funkcije vještačke inteligencije. Nova S serija ima svu moć da obrađuje fotografije, snima 8K video i podrži maratonski cloud gaming.

Da bi osjetljivi i osobni podaci bili dobro čuvani, za to je zadužen Samsung Knox Vault, vrhunska sigurnosna platforma kompanije Samsung. Dodavanjem dodatno osigurane memorije procesoru S21 telefona, Samsung Knox Vault pruža još jedan, novi sloj zaštite.

Galaxy S21 također predstavlja i novi uređaj za zaštitu privatnosti, sa kojim se jednostavnim klikom skidaju meta podaci sa fotografija prijie djeljenja. Private Share opcija omogućava kontrolu nad time ko ima pristup sadržaju koji korisnik nekome pošalje i koliko dugo će sadržaj biti dostupan.

Nova generacija S serije dizajnirana je za korištenje uz druge Galaxy uređaje. Pomoću SmartThings Find opcije korisnici mogu sa lakoćom da pronađu svoje ostale Galaxy uređaje, čak i kada nisu priključeni na internet. Bilo da je zagubljeni uređaj ostao u drugoj sobi, ispod sjedišta automobila, ili u drugom gradu, SmartThings Find će pomoći korisnicima da ga nađu.

Uz Galaxy SmartTag Bluetooth lokator moguće je pronaći uređaje i predmete koji nisu povezani sa internetom. Sve što korisnik treba da uradi je da prikači SmartTag za svoje ključeve ili ogrlicu njihovog ljubimca i može da koristi SmartThings Find da ih brzo locira.

Optimalna Samsung Care+ podrška

Personalizirana Samsung Care+ Pro podrška na Galaxy S21 telefonima pruža korisnicima potpuni osjećaj sigurnosti i spokoja, u vidu korisničke podrške putem telefona ili chat-a 24/7, popravke ekrana, produžene garancije i osiguranja u slučaju iznenadnog kvara.

Samsung Care+ osiguranje dostupno je na linku.

Dostupnost

Od 29. siječnja 2021. godine, Galaxy S21 i Galaxy S21+ bit će dostupni kod operatora, kao i u maloprodaji, u sljedećim bojama:

Galaxy S21: Fantomski ljubičasta, fantomski siva, fantomski ružičasta i fantomski bijela, u verziji od 128GB , sa 8GB RAM memorije.

Galaxy S21+: Fantomski ljubičasta, fantomski srebrna i fantomski crna u verziji od 128GB , sa 8GB RAM memorije.

Naručivanje u pretprodaji trajat će od 14. do 28. siječnja 2021. godine, putem sljedećeg linka.

Korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21+ 5G ili S21 5G dobit će na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Live bežične slušalice.

Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 (5G 8/128GB) je 1.699 KM, dok će preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21+ (5G 8/128GB) biti 2.099 KM.

Za više informacija o Galaxy S21 i S21+ posjetite www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-s21-5g/ ili https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s21-5g/.

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. predstavila je i Galaxy S21 Ultra, flagship uređaj za 2021. godinu koji donosi vrhunsko korisničko iskustvo koje u potpunosti mijenja pojam pametnog telefona.

Galaxy S21 Ultra opremljen je profesionalnim tehnologijama kamere, najinteligentnijim displayem i odličnim performansama. Ono što je specifičnost Galaxy S21 Ultra pametnog telefona je mogućnost korištenja S Pen olovke , čime je S21 Ultra postao prvi Galaxy S uređaj koji pruža podršku olovci za maksimalnu produktivnost i kreativnost.

''Galaxy S21 Ultra sjajan je primjer kako Samsung svoje inovacije posvećuje korisniku, kako bi mogao da obogati svoju svakodnevnicu prema vlastitom životnom stilu. Bez tehnologije danas ne možemo normalno funkcionirati i ostati povezani, zato sa ovim uređajem želimo napraviti korak naprijed i pomjeriti granice onoga što je moguće sa pametnim telefonima'', izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije, kompanije Samsung Electronics.

Video: Samsung Galaxy S21 Ultra hands-on: noteworthy updates

Galaxy S21 Ultra je najnovije poglavlje u desetljeću dugoj tradiciji S serije u donošenju najsuvremenijih inovacija. Samsung Galaxy S21 Ultra je osmišljen za sve korisnike koji zahtijevaju samo najbolje od tehnologije kako bi se iskustvo Galaxy pametnih telefona podiglo na potpuno novu razinu.

Naručivanje u pretprodaji trajat će od 14. do 28. siječnja 2021. godine, putem sljedećeg linka.

Korisnici koji u toku promotivnog perioda naruče novi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, dobiće na poklon novi Samsung SmartTag lokator i Galaxy Buds Pro bežične slušalice.

Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S21 Ultra (5G 12/128GB) biće 2.599 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close