Revolucija

Predstavljen Samsung Galaxy S20: Promijenite način na koji doživljavate svijet

''Ulaskom u novo desetljeće, 5G tehnologija će potpuno promijeniti način na koji komuniciramo i doživljavamo svijet oko sebe'', rekao je Dr. TM Roh.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 02. 2020. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics je predstavila Galaxy S20, novu seriju flegšip uređaja koji će promijeniti način na koji snimamo i doživljavamo svijet.

Galaxy S20 dolazi sa potpuno novim dizajnom kamere, kombinirajući umjetnu inteligenciju sa najvećim Samsung senzorom do sada za fotografije savršene kvalitete. Pored kamere, Galaxy S20 čini da sve što inače radimo uz pomoć svojih pametnih telefona, funkcionira još bolje i lakše. Tako su omogućeni slušanje osobnih glazbenih playlista, gledanje video snimaka u odgovarajućem format i igranje video igara u pokretu.

''Ulaskom u novo desetljeće, 5G tehnologija će potpuno promijeniti način na koji komuniciramo i doživljavamo svijet oko sebe'', rekao je Dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

''Budući da sva tri modela nove serije, Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra, dolaze sa podrškom za 5G mrežu , Samsung svojim korisnicima pruža uređaje sljedeće generacije koji će transformisati živote ljudi. Uz nevjerojatnu kameru na bazi umjetne inteligencije, korisnici će moći da vjerodostojno zabilježe svoje doživljaje i povežu se sa svojim voljenima još lakše.''

Promjena načina na koji snimamo svijet oko sebe

Danas više nego ikada ranije snimamo svoju svakodnevicu i bilježimo trenutke uz pomoć pametnih telefona –i zato je kamera najvažnija stavka za korisnike koji kupuju novi pametni telefon. Dizajniran da odgovori na sve naše zahtjeve, Galaxy S20 predstavlja potpuno novi sustav kamere na bazi umjetne inteligencije, sa najvećim senzorom do sada, kako bi izvukao najbolje iz svake fotografije i svakog trenutka.

Foto: PR / Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus i Samsung Galaxy S20 Ultra

Detalji toliko jasni da oduzimaju dah

Uz veći senzor na Galaxy S20 seriji, rezolucija kamere je značajno povećana, što rezultira u više detalja i dodatnoj fleksibilnosti za uređivanje, isjecanje i zumiranje snimaka. S20 i S20+ dolaze sa kamerom od 64MP, dok S20 Ultra ima kameru od 108 MP. Još jedna prednost većeg senzora jeste to što koristi više svjetlosti, tako da dobijate bolju kvalitetu slike, čak i u situacijama sa slabim osvjetljenjem. Galaxy S20 Ultra ide i korak dalje sa opcijom dinamičnog prebacivanja sa rezolucije od 108MP na rezoluciju od 12MP, zahvaljujući nona-binning tehnologiji koja kombinuje devet piksela u jedan, posredstvom senzora.

Do sada neviđene mogućnosti zumiranja:

Uz Galaxy S20 Space Zoom tehnologiju koja koristi kombinaciju opcija Hybrid Optic Zoom i Super Resolution Zoom, uključujući digitalni zum na bazi umjetne inteligencije, pa korisnik može uveličati objekt, čak i kada je udaljen.

Sliku je moguće uveličati do 30 puta na Galaxy S20 i S20+, dok se na S20 Ultra može prijeći i na revolucionarna preklopiva sočiva, koja koriste procesuiranje slike uz pomoć umjetne inteligencije, kako bi opadanje kvaliteta slike na visokim stupnjevima uveličavanja bilo umanjeno, te kako bi korisnici iskusili Super Resolution Zoom do 100 puta, uz jasniji prikaz nego ikada prije.

Single Take - Snimka iz jednog pokušaja

Single Take vam omogućuje da se fokusirate na trenutak koji želite da zabilježite. Galaxy S20 može da snima u različitim režimima rada i pomaže korisniku da napravi najbolja snimka uz pomoć umjetne inteligencije i funkcija, kao što su live focus, cropped, ultra-wide i druge.

Profesionalne mogućnosti snimanja

Galaxy S20 ima mogućnost snimanja u 8K rezoluciji, kako bi korisnici mogli da prave realistične snimke. Kada je snimanje završeno, korisnici mogu pogledati svoj video na Samsung QLED 8K televizoru i uživati u najboljem gledalačkom iskustvu u klasi ili mogu izdvojiti kadar iz 8K videa i pretvoriti ga u fotografiju visoke rezolucije.

Čak i snimke napravljene u nestabilnim uvjetima izgledaju kao da su nastale uz pomoć profesionalne akcijske kamere, zahvaljujući Super Steady funkciji, anti-rolling stabilizacijii analizi pokreta od strane umjetne inteligencije.

Radite ono što volite još bolje

Galaxy S20 omogućuje da sve što radimo na svojim telefonima bude još jednostavnije i bolje. Uz nove mogućnosti i partnerstva inspirirana otvorenom suradnjom, Galaxy S20 je kreiran za potrebe današnjih korisnika.

Foto: PR / Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus i Samsung Galaxy S20 Ultra

Vrhunski Video Chat uz Google Duo

Uz ovu opciju, moguće je koristiti video chat još lakše. Galaxy S20 poboljšava video chat iskustvo kroz ekskluzivnu, duboku integraciju sa Google Duo, donoseći ga prvi put na Galaxy S20. Sada je samo jednim dodirom brojčanika moguće pokrenuti Duo video poziv i uživati, prvi put u full HD kvaliteti.

Google Duo je kompatibilan sa različitim operativnim sustavima, tako da izbor sa kim ćete komunicirati nije ograničen. Sada možete uklopiti cijelu obitelj u kadar, uz pomoć širokog sočiva i razgovarati sa 8 prijatelja istovremeno.

YouTube

Samsung je sklopio partnerstvo sa YouTube-om, kako bi korisnici mogli da podijele svoj 8K video sa ostatkom svijeta i okače ga na ovu platformu.

Zabava

Koristeći prednosti nove kamere profesionalnog ranga, Netflix i Samsung su sklopili partnerstvo kako bi poznati redatelji snimali ekskluzivne bonus snimke zasnovane na popularnim Netflix Originals sadržajima. Korisnici također mogu da pretražuju Netflix sadržaje putem poboljšane integracije sa Galaxy uređajima, omogućujući im da lako pretražuju putem Samsung Daily, Bixby i Finder aplikacija.

Gejming

Galaxy S20 dodatno će unaprijediti iskustvo mobilnog gejminga. Uz ekran od 120Hz korisnicima je omogućeno nevjerojatno i neometano igračko iskustvo.

Kasnije ovog proljeća Microsoft, partner kompanije Samsung, lansirat će svoj popularni Forza Street u okviru Galaxy Store-a, što će biti prvi put da ova igra dolazi na mobilne telefone.

U kombinaciji sa brzim procesorom, 12 GB RAM memorije, zvukom koji pokreće AKG, i game booster sustavom koji je zadužen za optimizaciju podešavanja i vrhunske performanse, Galaxy S20Ultra pružit će zaista moćno igračko iskustvo.

Neograničene mogućnosti

Kao najnoviji flagship uređaj kompanije Samsung, Galaxy S20 koristi premijum tehnologije koje ljubitelji Galaxy uređaja očekuju. Najsigurniji uređaj koji je Samsung ikada napravio, Galaxy S20 zaštićen je Knox sustavom – vodećom platformom za sigurnost mobilnih uređaja, koja telefon štiti od čipa, sve do softverske razine. Galaxy S20 ima i novi, sigurni procesor, pod nazivom Guardian Chip, koji štiti od napada na bazi hardvera.

Inteligentna i velika baterija novog telefona dolazi sa brzim punjačem od 25W, dok Ultra model dolazi i sa super brzim punjačem od čak 45W. Cjelokupna S20 serija dolazi sa masivnim standardnim prostorom za skladištenje sadržaja (128GB za S20; 128GB, i 512GB za Galaxy S20+ i S20 Ultra).

Uz Galaxy S20 korisnici mogu iskusiti i najjednostavniji, najintuitivniji Samsung interfejs One UI 2. Također, korištenjem modela iz ove serije moći će da upravljaju svojim pametnim domovima uz SmartThings, da ostvare svoje zdravstvene i wellness ciljeve uz Samsung Health, ili plaćaju putem Samsung Pay-a.

Kopirati
Drag cursor here to close