Obiteljsko popodne

Predavanje u Mostaru: Odrastanje na internetu - odgojni izazovi

Na predavanju će se objasniti karakteristike odnosa djece i medija s posebnim naglaskom na izazove s kojima se djeca i njihovi roditelji susreću u virtualnom svijetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 11. 2017. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / "Odrastanje na internetu - odgojni izazovi"

Udruga za podršku obitelji "Kairos" iz Mostara ponovno organizira Obiteljsko popodne u nedjelju, 19. studenoga u dvorani ispod zvonika Franjevačke crkve u Mostaru.

Tema ovog susreta je: "Odrastanje na internetu - odgojni izazovi".

Na predavanju će se objasniti karakteristike odnosa djece i medija s posebnim naglaskom na izazove s kojima se djeca i njihovi roditelji susreću u virtualnom svijetu. Ti izazovi uključuju društvene mreže, ovisnost o internetu te nasilje putem interneta (cyberbullying). Dat će se savjeti roditeljima o sigurnom korištenju društvenih mreža, što učiniti kada dijete provodi previše vremena na internetu te kako prevenirati i reagirati u slučaju zlostavljanja putem interneta.

Gost predavač ovog Nedjeljnog popodneva je Ines Perić, prof. pedagogije i asistentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Doktorandica na Odjelu za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u okviru svog doktorskog rada bavi se istraživanjem odnosa djece i medija.

Također, u jednom dijelu susreta, bit će i svjedočanstvo jednog bračnog para, koji će prenijeti vlastita iskustva.

Program obiteljskog susreta 19.11.2017. godine:
15.00 sati – Svjedočanstvo bračnog para
15.15 sati – Predavanje
16.15 sati – Pauza
17.00 sati – Predavanje
18.00 sati – sv. Misa

Prijave su obavezne na linku: www.bit.ly/Obiteljski-Susret-Prijava

''Kroz ovo vrijeme naši Framaši će čuvati djecu te će se roditelji moći potpunosti posvetiti svojim potrebama. Na susret su pozvani bračni parovi sa ili bez djece.  Potrebno je prijaviti se za susret uz obvezno navođenje broja i uzrasta djece koju planirate povesti, kako bi naši Framaši mogli pravilno pripremiti program sa djecom.  Dođite, pozovite vaše prijatelje,  radujemo se vašem dolasku! Mir i dobro!'', napisala je udruga u pozivu.

Kopirati
Drag cursor here to close