Kaskaju za konkurencijom

Poznato kada će Sharp predstaviti svoje prve OLED televizore

Prema pisanju Nikkei Asian Reviewa, japanska tvrtka Sharp bi se tijekom ove godine trebala uključiti na tržište OLED televizora s 55-inčnim odnosno 65-inčnim panelima tvrtke LG.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 01. 2020. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikkei Asian Review piše kako japanska tvrtka Sharp (u vlasništvu Foxconna) namjerava tijekom ove godine ući na tržište OLED televizora.

Tvrtka iz Osake trebala bi u budućim televizorima koristiti LG-jeve 55-inčne i 65-inčne panele i to s Ultra HD rezolucijom. Takvi televizori bi na tržište trebali doći tijekom proljeća s početnom cijenom od oko 2.500 eura.

Na matičnom japanskom tržištu Sharp je trenutačno suočen s konkurencijom u vidu Panasonica i Sonyja. Tijekom 2018. godine Sharp bio je vodeći proizvođač televizora u Japanu s udjelom od 25,8, no u razdoblju od siječnja do rujna prošle godine situacija se preokrenula i Sharp je pao na treće mjesto među proizvođačima s udjelom od 22,2%, piše Bug.hr.

Taj preokret dogodio se zbog činjenica da su Panasonic i Sony na tržište u tom razdoblju plasirali svoje OLED televizore. Sharp se u tom razdoblju koncentrirao na high-end LCD televizore s 8K rezolucijom koji stoje 10 do 20 posto više u odnosu konkurentske OLED Ultra HD televizore.

Ovi potonji televizori postigli su uspjeh na štetu Sharpove ponude zahvaljujući nedostupnosti 8K sadržaja, kako online tako i u slučaju televizijskih kanala (NHK je zasad jedini televizijski kanal koji nudi program u 8K rezoluciji).

Kopirati
Drag cursor here to close