Borba za tržište

Poznate su cijene Appleovih servisa s kojima kreće u borbu s Netflixom i osvajanje gamerskog tržišta

Tijekom jeseni planirano je lansiranje dva nova Appleova servisa s kojim kreću u borbu s Netflixom i gamerskim kompanijama.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 08. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Timu Cooku i svima u Appleu jasno je kako kompanija ne može živjeti samo od prodaje iPhonea te se moraju pripremati za budućnost u kojoj će milijarde profita ostvarivati prodajom drugog hardvera, ali i usluga.

Trenutačno mogu biti iznimno zadovoljni prodajom nosivih uređaja, pametnog sata i bežičnih slušalica AirPods, a u prvoj polovici godine predstavili su i nove servise s kojima kreću u borbu s gamerskim kompanijama i kompanijama poput Netflixa.

Dok je servis za pristup novinama i časopisima već dostupan korisnicima, o gamerskom servisu Arcade, kao i streaming servisu Apple TV+ i dalje nemamo sve informacije, uključujući i njihove službene cijene, odnosno iznos mjesečne pretplate koji će biti potrebno platiti.

Ipak, zahvaljujući izvorima upoznatim sa situacijom u Appleu, ovog tjedna saznali smo kada bi Apple TV+ trebao postati dostupan i koliko će iznositi cijena mjesečne pretplate – lansiranje možemo očekivati tijekom studenog, a nakon besplatnog perioda, cijena pretplate iznosit će 9,99 dolara mjesečno, javlja Zimo.co.

Apple navodno planira tijekom godine potrošiti 6 milijardi dolara na originalan sadržaj (što je manje od Netflixovih 15 milijardi dolara), a još nije poznato hoće li na njihovom servisu biti dostupan i drugi licencirani sadržaj drugih kompanija ili samo Appleov originalan sadržaj.

Dosad su najavljene neke originalne serije i emisije s poznatom ekipom iz Hollywooda, no pitanje je koliko ljudi će se odlučiti na mjesečnu pretplatu od čak 10 dolara, ako na njihovom servisu ne bude drugih poznatih filmova i serija.

Što se gamerskog servisa tiče, glasine kažu kako je njegova cijena prihvatljivih 5 dolara mjesečno, a na početku će biti dostupno više od 100 igara koje će se moći igrati na Appleovim telefonima, tabletima, Macovima i Apple TV-u.

Iznos mjesečne pretplate trebao bi biti jedini novac koji mjesečno plaćate za igre na Arcadeu jer unutar igara neće biti dodatnih troškova ili kupovina te se neće prikazivati oglasi. Službeno lansiranje Arcadea očekuje se tijekom jeseni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close