Programski paket

Poznat datum izlaska Officea 2021

Popularni programski paket Office dobiva novu verziju koja donosi značajna poboljšanja pristupačnosti te popularne značajke iz Excela poput XLOOKUP funkcije.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 09. 2021. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je još u veljači najavio dolazak novog Officea 2021 za Windowse i macOS, koji će, baš kao i prethodna verzija, biti dizajniran za one koji ne žele pretplatu na verzije Microsofta 365 u cloudu te će dolaziti u dvije varijante – potrošačka ili „obična“ i Office LTSC (Long Term Servicing Channel) za komercijalne korisnike.

Datumi izlaska nisu bili poznati sve do ovog četvrtka, kada je novi Office LTSC službeno postao dostupan komercijalnim korisnicima te je otkriveno da će potrošačka verzija Officea 2021 izaći 5. listopada, na isti dan kao i Windows 11.

Potrošačka će verzija Officea 2021 nuditi „vječno“ izdanje bez ažuriranja značajki, baš kao što je to slučaj i na Office LTSC inačici, a od noviteta se posebice ističu poboljšanja pristupačnosti, dinamički nizovi, XLOOKUP kao u Excelu i tamni način rada, piše The Verge, a prenosi Bug.

Unatoč ovoj najavi, Microsoft i dalje preporuča korisnicima korištenje Microsofta 365, koji će, prema najavi tvrtke, poskupjeti od 1. ožujka sljedeće godine, što označava prvu značajnu promjenu cijena otkad je izašao na tržište.

Cijene Officea 2021 još nisu poznate, no iz Microsofta navode da će ih uskoro objaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close