Niio Art Awards

Poziv za digitalne umjetnike: Iskoristite priliku da se vaš rad vidi širom svijeta

Od nedavno dostupan na tržištima širom svijeta, The Wall televizor najnoviji je primjer inovativne 4K MicroLED tehnologije
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 01. 2020. u 12:53 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Digitalne umjetnike širom svijeta obradovala je vijest da je otvoren novi natječaj za promociju modernog stvaralaštva u neobičnoj saradnji kompanije Samsung Electronics i premijum platforme Niio.

Natječaj pod nazivom Samsung The Wall x Niio Art Awards ima za cilj da otkrije najinspirativnija digitalna umjetnička djela, kako neafirmiranih, tako i već priznatih umjetnika. Pored prilike da njihov rad bude prikazan na ukupno deset izložbenih lokacija širom svijeta, uključujući Koreju, Singapur, Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države, i to na najnovijem Samsung televizoru The Wall, takmičari će se međusobno nadmetati i za novčanu nagradu u iznosu do 15.000 dolara.

Od nedavno dostupan na tržištima širom svijeta, The Wall televizor najnoviji je primjer inovativne 4K MicroLED tehnologije, koja ima moć da se prilagodi bilo kojoj veličini i rezoluciji ekrana, uljepšavajući izgled svakog prostora.

Međutim, ovaj put će The Wall biti taj koji će biti uljepšan, i to najboljim radovima sa ovog natjecaja. Pobjednike će birati žiri sastavljen od svjetski priznatih stručnjaka za digitalnu umjetnost, a kriterijum kojim će se voditi biće kreativnost i originalnost po pitanju koncepta i detalja.

Foto: PR / Samsung The Wall x Niio Art Awards

''Suradnja naše kompanije sa Niio Art platformom i njenom globalnom zajednicom stvaralaca, odaje počast onima koji posjeduju talenat za digitalnu umjetnost, nudeći im prostor gde će taj talent biti vidljiv i dostupan svima. Ovaj natječaj će takođe odigrati značajnu ulogu u predstavljanju nove ere konzumiranja umjetnosti, koja oživljava na ekranu The Wall televizora'', rekla je Hyesung Ha, potpredsjednica segmenta Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

Niio je najveći katalog pokretnih slika na svijetu, koji svakodnevno inspirira ljubitelje vizualne umjetnosti, dajući im priliku da u njoj uživaju na uređajima u svojim kućama. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, ova premijum platforma okuplja više od 4.000 umjetnika, galerija i partnera iz više od 70 zemalja svijeta, koji na jednom mjestu mogu da skladište i objavljuju svoju umjetnost, kao i da pozajmljuju ili kupuju tuđu.

''U svijetu u kome smo svi međusobno povezani, kreativci sve više koriste digitalne alate kako bi nam ispričali svoju priču. Stoga nam je veoma drago što smo ostvarili suradnju sa Samsungom i savremenim umjetnicima pružili priliku da svoja djela izlože na ovako posebnom uređaju, koji je i sam po sebi umjetničko djelo'', rekao je Rob Anders, generalni direktor platforme Niio.

Svi zainteresirani za natječaj mogu posjetiti stranicu https://www.niio.com/get/the-wall-open-call/, gdje mogu postaviti svoja djela, naći sve potrebne informacije o prijavi, uvjetima natječaja, rokovima i nagradama.

Kopirati
Drag cursor here to close