Krenula testiranja

Potvrđeno: Na Instagram stiže nova opcija

Instagram je počeo s testiranjem opcije koja će korisnicima omogućiti pristup i slanje porukama putem weba, a ta bi opcija trebala svima biti dostupna "uskoro".
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 01. 2020. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook sve veću pažnju posvećuje porukama i komunikaciji korisnika preko poruka, a u jednom prošlogodišnjem intervjuu Mark Zuckerberg rekao je kako su tri najbrže kategorije internetske komunikacije privatne poruke, grupe i priče.

Kako bi korisnicima omogućili komunikaciju na svim uređajima, iz Instagrama su jučer objavili kako će omogućiti komunikaciju preko direktnih poruka i na računalima, preko web-stranice.

Trenutačno ako se želite dopisivati s prijateljima na Instagramu, to možete napraviti samo u mobilnoj aplikaciji, dok verzija na webu nema tu mogućnost, javlja Zimo.

Instagram je s testiranjem direktnih poruka na webu počeo prije dosta vremena, a sada je na Twitteru dolazak te opcije najavio izvršni direktor Instagrama Adam Mosseri.

Napisao je kako je ta opcija sada dostupna malom broju korisnika te se nada da će mogućnost korištenja direktnih poruka na web browsera biti svima dostupna "uskoro". No prije toga ipak mora proći još određeni testni period kako bi se uvjerili da dopisivanje preko weba radi onako kako bi trebalo.

Što se tiče mogućnosti web-verzije, one bi trebale biti jednake kao i u mobilnim aplikacijama. Dakle, direktno iz browsera korisnici će moći odgovarati na poruke, započinjati nove razgovore s pojedincima, kao i grupne razgovore.

Također, poruke se mogu lajkati i dijeliti fotografije s računala, a ako je opcija notifikacija na računalima omogućena za Instagram, korisnici će dobivati obavijesti o pristiglim porukama.

Na stranici The Next Web podsjećaju da Instagram ima opciju direktnih poruka, kao i web-verziju još od 2013. godine te se čini nevjerojatnim da im je trebalo toliko vremena da omoguće pristup direktnim porukama i preko weba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close