MagicUnbox

Potres na balkanskoj vlog sceni

Youtuberi upozoravaju na scam prijevaru
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 02. 2019. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balkanski vlogeri preplavili su YouToube videima o navodno 'najvećoj prevari' na koju su nasjeli.

Prije nego smo došli do ove informacije, primili smo mail od čitatelja koji su se žalili na YouTubere (vlogere) iz BiH i regije. Ovi YouTuberi (korisnici You Tubea koji imaju svoje kanale na kojima objavljuju potencijalno zanimljiva videa za mlade) među svojim gledateljima imaju veliki broj maloljetnika, a čitatelj koji nam je pisao, zamjera im kako su reklamirali kockarske stranice.

''YouTuberi koje prati 90 posto malljetnika objavljuju sponzorirane klipove s kladionicama i tako uče djecu kockati. Čak i sami priznaju da su im namještene nagrade'', napisao nam je jedan od čitatelja.

Na You Tubeu smo pronašli velik broj vlogera, koji se žale kako su ''nasjeli'' na poruku od vlogera pod nickom ''Nixa Žižu'', koji ih je pozvao da snime sponzorirani video o stranici MagicUnbox, na kojoj mogu osvojiti brojne ''vrijedne nagrade''. (video ispod)

Video: Nixa Žužu o MagicUnbox.com

Većina ih je prihvatila poziv, ne provjeravajući tko stoji iza stranice. Kasnije im je veliki broj gledatelja u porukama i komentarima sugerirao kako se radi o mogućoj prevari.

''Stranica funkcionira tako da uplatom novca otvarate kutije u određenoj vrijednosti, u kojima se nalaze 'vrijedne nagrade'. No zapravo, novac se direktno uplaćuje na PayPal profil spomenutog ''Nixa Žižu'', pojasnili su neki vologeri.

Mnogi su se ispričali gledateljima što su uopće snimili video o ovoj stranici.

Pogledajte nekoliko vida iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore u kojima vlogeri pričaju o ovom slučaju.

Video: ''Veki'' otkriva istino o MagicUnboxu
Video: BenjakFamilyTM s lokacijom u Njemačkoj, o MagicUnbox stranici
Video: ''Idžo'' iz Crne Gore o MagicUnboxu
Video: Rajke it Srbije o stranici i prijetnjama koje je dobio
Kopirati
Drag cursor here to close