iPhone XE

Pored tri nova telefona, Apple priprema i jedno iznenađenje

Čini se kako u Appleu nisu odustali od ideje o jeftinijem telefonu s manjim ekranom te sljedeće godine možemo očekivati iPhone XE s 4,7 inčnim ekranom i cijenom od 650 dolara.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 04. 2019. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i proteklih godina, Apple će u rujnu predstaviti nove modele svojih pametnih telefona, a ako je vjerovati dosadašnjim glasinama, ne treba očekivati nikakve revolucionarne novitete, već samo nadogradnju postojećih modela (snažniji hardver, kvalitetnije kamere i slično).

No, čini se da to nisu jedini planovi ove kompanije na tržištu pametnih telefona te navodno za prvi kvartal 2020. pripremaju još jedan model čiji će glavni adut biti – cijena, piše Zimo.co.

Riječ je o nasljedniku model iPhone SE koji bi se na tržištu trebao prodavati kao iPhone XE, a imat će manji ekran u odnosu na aktualne modele. Dok je SE imao ekran dijagonale 4 inča, informacije s mreže kažu da će XE imati 4,7 inčni ekran, kakav ima i iPhone 8.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati ovaj uređaj, tj. hoće li biti baziran na modelu 8 koji ima rubove iznad i ispod ekrana ili će se, u skladu s modernim trendovima, u Appleu odlučiti na ekran od ruba do ruba, što bi značilo i manje dimenzije ovog uređaja. Hardverski, možemo očekivati posljednju generaciju Appleovih procesora (spominje s A13 bionic koji bi Apple trebao predstaviti u rujnu ove godine s novim telefonima), 128 GB prostora za pohranu podataka te jednu kameru sa stražnje strane kućišta i jednu za selfije, piše Zimo.co.

Na ZDnetu spominju kako postoji mogućnost da, ako ekran bude od ruba do ruba, dijagonala ekrana bude veća (oko 5,4 inča), a telefon bi mogao imati i opciju prepoznavanja lica (Face ID).

Za proizvodnju svih modela bit će zadužena kompanija Pegatron i očekuje se da će Apple naručiti 20 milijuna telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close