Novo

Poput Pokemona Go: Ova igra će osvojiti svijet

U ovoj igru na ekranu mobilnih uređaja iznad prikaza stvarnog svijeta prikazivat će se virtualni svijet Minecrafta te će korisnici istraživati svoje kvartove i gradove u potpuno novom svjetlu.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 05. 2019. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igra Pokemon Go prije gotovo tri godine privukla je milijune ljude i pokazala koliko zanimljivo i zabavno može biti igranje u proširenoj stvarnosti, a čini se kako bi ovo ljeto još jedna dobro poznata igra u kombinaciji s AR-om mogla ponoviti sličan uspjeh.

Naime, Microsoft je jučer najavio Minecraft Earth, verziju popularne igre namijenjenu mobilnim uređajima koja će se igrati na sličan način kao pokemoni i koja će ovog ljeta, smatraju na Kotakuu, gotovo sigurno osvojiti svijet.

U ovoj igru na ekranu mobilnih uređaja iznad prikaza stvarnog svijeta prikazivat će se virtualni svijet Minecrafta te će korisnici istraživati svoje kvartove i gradove u potpuno novom svjetlu jer će u njemu moći naići na virtualne građevine, čudovišta, životinje i slično.

Za gradnju virtualnih građevina koristit će se materijal kojeg je potrebno tražiti dok se krećete u stvarnom svijetu tako da možemo očekivati sličnu situaciju kao i s pokemonima kada je veliki broj ljudi šetao ulicama koncentriran samo na ekran mobilnog telefona u potrazi za virtualnim stvorenjima skrivenim po kvartovima.

Video: Minecraft Earth

Nakon što izgrade virtualne građevine, korisnici će moći pozvati prijatelje i pokazati im što su napravili, odnosno prijatelji će im moći pomoći u gradnji virtualnog carstva. Također, bit će dostupne i "avanture" u kojima će korisnici tražiti rijetke materijale s kojim će moći graditi virtualne građevine, boriti se sa zombijima ili uzgajati svinje.

U Microsoftu vjeruju da s novim Minecraftom imaju pobjedničku formulu jer otvaraju potpuno novi i drugačiji način igranja igre koja je već itekako poznata i popularna.

Ova igra donosi Minecraft u stvarni život, komentirao je za medije poslovni direktor za Minecraft iz Microsofta Stephen McHugh.

Microsoft je tek najavio ovu igru pa ćemo morati sačekati dok konačna verzija bude dostupna za mobilne uređaje koji rade na Androidu te na Appleovim pametnim telefonima i tabletima, a prve testne verzije očekujemo tijekom ljeta, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close