Jeftiniji iPhone

Ponovno se govori o povratku iPhonea SE

Jeftini iPhone s manjim ekranom i novijim hardverom idealan je izbor za mnoge kojima ne treba flagship uređaj. Apple bi im mogao ispuniti želje na proljeće sljedeće godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 09. 2019. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako se Apple fokusirao samo na "velike" mobitele, dijagonala 5,8, 6,1, te 6,5 inča, gotovo neprestano s raznih strana dolaze zahtjevi za obnovom linije manjih uređaja. Obično se zaziva povratak SE linije, bilo u obliku nekadašnjeg iPhonea 5/5S ili u nekom od sličnih kućišta. Osnovni zahtjev ljubitelja manjih ekrana jest da se takav uređaj može lako koristiti jednom rukom, da stane i u najmanji džep, te da ima nešto noviji hardver i, dakako, nižu cijenu od (pre)skupih flagshipa.

Već u nekoliko se navrata špekuliralo o tome da će iPhone SE 2, ili kako ga već želite zvati, biti predstavljen 2020. godine. Japanski Nikkei ponovno je ovih dana rasplamsao ova nagađanja donijevši ponešto novih informacija o navodnim planovima Applea.

Prema njima, u proljeće sljedeće godine trebao bi biti predstavljen nasljednih "jeftinog" iPhonea SE, koji je u vrijeme lansiranja imao početnu cijenu od, danas za iPhone smiješno niskih, 399 dolara. Cijena i naziv novog modela još nisu određeni, kažu izvori, ali je određen njegov cilj – popraviti prodajne rezultate Applea, pogotovo u Kini, javlja Bug.hr.

Za novi model Apple će se vjerojatno odlučiti iskoristiti kućište iPhonea 8. U njega će ugraditi hardver ovogodišnjih iPhonea 11, s najnovijim procesorima, dok će ušteda biti ostvarena prilikom izrade zaslona. Umjesto OLED ekrana koji bi se protezao od ruba do ruba, jeftiniji bi iPhone trebao dobiti klasični 4,7-inčni LCD ekran. Njega bi trebao proizvoditi Japan Display, kompanija koju će Apple i na ovaj način pokušati izvući iz financijskih problema.

Ispune li se ova predviđanja, vjerojatno je i kako će "novi SE" imati Touch ID skener otiska prsta umjesto skupljeg Face ID sustava prepoznavanja lica.

Iz Applea, pogađate, o ovome nema nikakvih službenih informacija. Podsjetimo još jednom ovom prilikom, predstavljanje novih iPhonea moći ćete uživo pratiti sljedećeg utorka, 10. rujna u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close