Moderna tehnologija

Policija uhitila dilere droge pomoću fotografije prsta s WhatsAppa

Iako se na pronađenoj fotografiji vidio samo dio prsta, policiji je i to bilo dovoljno kako bi identificirali osobu sa slike i krenuli u akciju.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 04. 2018. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako zločinci sve inventivnije koriste tehnologiju ne bi li izbjegli uhićenje, tako i policija mora razmišljati "izvan okvira" ne bi li nadmudrila zločince.

Upravo se to dogodilo u Velikoj Britaniji gdje je policija uspjela prekinuti lanac krijumčara i dilera droge. Sama vijest ne bi bila ništa posebno da nije jednog zanimljivog detalja.

Naime, policija je za identifikaciju dilera koristila otisak prsta s fotografije ruke koju su pronašli u jednom od zaplijenjenih mobilnih telefona.

Fotografija prikazuje mušku ruku u kojoj se nalazi cijela paleta tableta ekstazija. Osim fotografije, koja je poslana putem popularne aplikacije za dopisivanje WhatsApp, pronađene su i druge poruke koje su ukazivale na to da se dotični telefon koristio za dogovaranje prodaje ilegalnih supstanci, javlja Bug.hr.

Iako se na pronađenoj fotografiji vidio samo dio prsta, policiji je i to bilo dovoljno kako bi identificirali osobu sa slike i krenuli u akciju.

Zahvaljujući domišljatosti policije, uhićeno je i optuženo 11 osoba, a pronađeno je i oko 20 tisuća funti u bitcoinu na računima dilera.

Nakon ovakvog uspjeha, u britanskoj se policiji nadaju kako bi im fotografije s društvenih mreža mogle i ubuduće pomoći u identifikaciji i hvatanju kriminalaca.

Kopirati
Drag cursor here to close