Ali Krzović Kontić

Pokrenuo besplatne online tečajeve .. sjedite i učite!

''Shvativši da je svima nama teško u karanteni i da imamo previše slobodnog vremena napravio sam besplatne online učionice'', piše nam Ali.
Sci-Tech / Tehnologija | 10. 04. 2020. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedamnaestogodišnji Ali Krzović Kontić pokrenuo je prije tri tjedna besplatne online tečajeve vezane za Adobe XD (program gdje se prave prototipi aplikacija).

''Postavio sam Instagram story gdje sam objasnio da vodim časove i da mi se svi mogu javiti u privatne poruke za prijavu. Tečaj je trajao sedam dana i imao sam dvadesetak učenika. Dok sam vodio ovaj tečaj shvatio sam kako je divan osjećaj pomagati drugima da vrijeme koje bi proveli na neke aktivnosti koje im ne pomažu u napretku njihovog znanja i karaktera iskoriste na dosta bolji način'', piše nam Ali.

Kaže kako je na ovaj način želio pomoći što većem broju ljudi i kako je zato napravio start-up vezan za ovu temu.

''Tako je nastao InfoLab gdje sada pored mene imamo još tri predavača i tri nova predmeta. Učenici sve informacije vezane za tečajeve mogu naći na našoj Instagram stranici @_info_lab_, gdje isto tako imamo link google forme gdje se oni mogu prijaviti na tečajeve'', kaže Ali.

Dodaje kako svaki tjedan pravi nove grupe i kako su do sada preko svoje Instagram stranice dobili preko osamdeset prijava iz različitih gradova.

''Svake sedmice napredujemo i pravimo još bolje i zabavnije tečajeve, ali već sada možemo vidjeti rezultat. Na kraju svakog tečaja dajemo zadatke koji naši učenici prezentiraju i kroz to smo vidjeli kako su oni uspješno savladali tečaj, neki toliko dobro da nam sada pomažu pri održavanju nastave. Što se tiče godišta naših učenika svi se mogu prijaviti i mi pravimo više grupa uzimajući u obzir jesu li to početnici, godište i jesu li prije bili na nekim od naših tečajeva. Tako da poslije tri sedmice imamo veliki uspjeh i nastaviti ćemo raditi sve dok traje karantena'', piše nam Ali Krzović Kontić.

Prijavite se ...

Kopirati
Drag cursor here to close