Oracle

Pojavio se još jedan potencijalni kupac TikToka

Informatička kompanija Oracle navodno razmatra preuzimanje TikToka prije nego istekne rok za njegovu zabranu koji su postavile vlasti SAD-a
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 08. 2020. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Financial Times doznaje da je informatički div Oracle također u pregovorima za kupnju društvene mreže TikTok prije nego ista bude zabranjena u SAD-u.

Za TikTok su do sada interes iskazali Microsoft s partnerima te Twitter. Oracle u ovaj posao ne bi išao sam, već bi imao partnere u vidu investicijskih kuća General Atlantic i Sequoia Capital, koje već imaju manjinske udjele u kineskoj društvenoj mreži.

Pregovori se vode o preuzimanju TikToka u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Iz Oraclea i ByteDancea, vlasnika TikToka, za sada o mogućem dogovoru nema službenih informacija, javlja Bug.

U međuvremenu, kineska je društvena mreža, sa 100 milijuna korisnika u SAD-u koji bi mogli ostati uskraćeni za nju, pokrenula poseban Twitter račun i web stranicu na kojima pokušava jasno i transparentno pojasniti "istinu".

Na stranicama se nalaze medijska izvješća o tome kako TikTok posluje, informacije o tome gdje i kako čuvaju podatke o američkim korisnicima, te da ih ne dijele s kineskim vlastima.

Na istom su mjestu pojašnjeni i stavovi ove kompanije prema američkim vlastima i odlukama o stavljanju na "crnu listu". Navode se i svi napori koje u TikToku čine da suzbiju dezinformacije, vode poštenu tržišnu utakmicu, te brinu za sigurnost i transparentnost u poslovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close