Kakvo trolanje!

Pogledajte što je Huawei napravio na dan početka prodaje iPhonea

Huawei je ljudima koji su čekali u redu za novi iPhone poklanjao punjače baterija aludirajući na kratko trajanje baterija na Appleovim telefonima te su im nudili osvježavajuće sokove, ali samo one bez tragova jabuke.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 09. 2018. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih godina Apple se često našao na udaru u Samsungovim reklamama u kojima je ova kompanija ismijavala korisnike iPhonea koji su spremni satima i danima čekati ispred trgovine kako bi se među prvima dokopali novog uređaja.

No ti novi uređaji u biti nisu donosili nikakve novitete jer, kako su tvrdili u Samsungu, sve te nove opcije iPhonea već postoje u starijim generacijama Samsungovih Galaxyja.

Prošlog petka Apple je počeo s prodajom posljednje generacije svojih telefona, koju su pratili veliki redovi ispred trgovina diljem svijeta, a tu je situaciju za malo trolanja Applea iskoristio Huawei, javlja Zimo.co.

Podsjetimo, kineska je kompanija tijekom prošlog kvartala prestigla Apple i zauzela drugo mjesto na globalnom mobilnom tržištu te se pripremaju za lansiranje novog top-modela Mate 20, s kojim će napasti Apple i Samsung.

Večer prije početka prodaje novih modela iPhonea Huaweijevi zaposlenici "posjetili" su vjerne Appleove fanove u Singapuru i uručili im poklone – 200 bežičnih punjača baterija (kapaciteta 10.000 mAh). "Trebat će vam", stoji u kratkoj poruci Huaweia za ljubitelje Applea kojom su htjeli ukazati na kratko trajanje baterije njihovih telefona.

Osim u Singapuru, Huawei je Appleove fanove počastio i u Londonu – nisu dijelili punjače baterija, već su pred Appleovu trgovinu stigli s kombijem preuređenim za prodaju sokova.

Ekipi u redovima besplatno su dijelili sokove, ali samo one bez tragova jabuke te su nosili majice s natpisom #higherintelligence aludirajući na dolazak novog Huaweijeva telefona Mate 20, koji će predstaviti 16.listopada i u kojem će veliki naglasak staviti na umjetnu inteligenciju.

Slike redova i punjača pogledajte ovdje.

Iako je Huaweijeva ideja zabavna, zanimljivo je što im je dio korisnika uređaja ove kompanije zamjerio što su ne baš jeftine punjače baterija podijelili korisnicima Appleovih, a ne Huaweijevih uređaja.

Bit će zanimljivo vidjeti što je kompanija pripremila za sredinu listopada i kakve će sve novitete imati nova generacija pametnih telefona Mate, a što se tiče Applea, iz te se kompanije vjerojatno ne opterećuju previše s trolanjem jer su svjesni da će u ovom kvartalu prodaju desetke milijuna telefona i ponovno okrenuti milijarde dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close