Prenj u ogledalu

Pogledajte najbolju fotografiju foto-natječaja Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine

Sci-Tech / Tehnologija | 01. 11. 2016. u 09:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fotografija Dženada Džine iz Jablanice pobjedila je na foto-natječaju ''Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine'', koju je organiziralo GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

Kažu da slika vrijedi 1000 riječi, a na ovom foto-natječaju su ispričane priče od milijun riječi o prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine.

Zaposlenici GRAWE osiguranja su imali težak zadatak izbora najbolje fotografije. Više od 150 fotografa iz svih dijelova države je prijavilo preko 600 fotografija najljepših prirodnih prizora Bosne i Hercegovine.

Najviše glasova dobila je fotografija ''Prenj u ogledalu'', autora Dženada Džine iz Jablanice, čime je proglašen za pobjednika foto-natječaja. Ova fotografija će krasiti kalendar GRAWE osiguranja u 2017. godini, a autor fotografije će biti novčano nagrađen iznosom od 500 KM.

Dženad Džino, autor pobjedničke fotografije je rekao više detalja o svom fotografskom radu i fotografiji ''Prenj u ogledalu''.

''Fotografijom se ozbiljnije bavim oko četiri godine. To je period od kada sam kupio svoj prvi DSLR fotoaparat, iako moja ljubav prema fotografiji potiče dosta ranije, odnosno pojavom prvih mobilnih telefona sa kamerom'', rekao je Džino.

''Fotografija "Prenj u ogledalu" nastala je u travnju ove godine. Često sam vozeći se prema Mostaru na samom izlazu iz Jablanice gledao u vrhove Prenja i divio im se kako prkose vremenu i ponosno stoje iznad korita Neretve, odnosno Grabovičkog jezera i sebi sam dao zadatak da napravim fotografiju koja će ljudima najbolje dočarati tu ljepotu. Jesen i zima mi nisu dali da napravim fotografiju vrijednu pažnje'', priča Džino.

''Ni sam ne znam koliko puta sam otišao i ostao razočaran zbog činjenice da nisam u mogućnosti napraviti fotografiju jer je strujanje zraka na tom dijelu veoma naglašeno i jezero je rijetko kada mirno. U travnju mi se ukazala prilika kad je pao i posljednji snijeg. Dan je bio fantastičan za fotografiranje. Došao sam, a ispred mene je stajao prizor koji je bio zaista oduševljavajući. Vrhovi Prenja su bili pokriveni sinoćnjim snijegom, a jezero prilično mirno. Sve se poklopilo, samo je bilo do mene da taj trenutak ovjekovječim za sva vremena'', rekao je na kraju Dženad Džino pobjednik foto natječaja Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close