OMRON HeartGuide

Počela prodaja pametnog sata s mjeračem krvnog tlaka

Tlak se mjeri napuhavanjem jastuka koji je ugrađen u remen sata, a rezultati se osim na satu mogu pratiti i putem aplikacije.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 11. 2019. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: OMRON / OMRON HeartGuide

Japanska tvrtka OMRON, poznata po povoljnim i kvalitetnim mjeračima tlaka, na početku 2019. godine je predstavila i pametni sat HeartGuide (BP8000m).

Pored klasičnog praćenja aktivnosti i sna, te prikazivanja osnovnih obavijesti o propuštenim pozivima, SMS poruka i e-mail obavijesti, sat ima i opciju mjerenja tlaka, a preciznost rezultata je jednaka profesionalnim mjeračima tlaka.

Uz umjereno korištenje svih opcija, baterija će trajati približno 2 dana, no to je izvrstan rezultat s obzirom na opciju koju sat nudi.

Litij-polimerska baterija ima mogućnost trajanja do 500 ciklusa punjenja, a korisniku omogućava približno 7 mjerenja tlaka dnevno.

Tlak se mjeri napuhavanjem jastuka koji je ugrađen u remen sata, a rezultati se osim na satu mogu pratiti i putem aplikacije, javlja Mob.hr.

Sat ima transflektivni kružni LCD zaslon koji je ugrađen u 48 mm kućište mase 115 grama. Samo kućište dolazi u crnoj i srebrnoj boji, a vezujete ga s 30 mm remenom čije su dimenzije nešto veće od standardnih, što je i logično zbog funkcije mjerenja tlaka.

Cijena sata iznosi 499 $, što je približno 3360 kn. Trenutno se sat isporučuje samo u SAD-u, no vjerujem da bi uskoro trebao biti dostupan diljem svijeta.

Danas postoji popriličan broj satova i drugih gadgeta koji su u mogućnosti mjeriti različite parametre važne za praćenje zdravlja. Pored otkucaja srca i elektrokardiograma, OMRON je podigao ljestvicu postavljanjem mjerača krvnog tlaka na zapešće.

Doista je interesantno pratiti razvoj ovih uređaja i samo je pitanje vremena kada će se većina parametara moći pratiti jednim uređajem.

Kopirati
Drag cursor here to close