Njam, njam ...

Pizza party u svemiru

Svaki je astronaut sebi pripremio pizzu kakvu najviše voli, no s obzirom na bestežinsko stanje to i nije bilo tako jednostavno
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 12. 2017. u 14:02 Fena
Kopirati

Astronauti NASA-e koji trenutačno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici poželjeli su jesti pizzu, pa su od nadređenih zatražili da im pošalju sastojke.

Kako je talijanski astronaut Paolo Nespoli napisao na Twitteru, njegov šef iz Cape Canaverala pristao je poslati im sve potrebne sastojke da bi članovi posade "Expedition 53" napravili jelo koje im je toliko nedostajalo. Prije nekoliko dana NASA-in automatski svemirski teretnjak bez posade Cygnus na ISS je, među ostalim dostavio i tijesto za pizzu, umak od rajčica i sir.

Svaki je astronaut sebi pripremio pizzu kakvu najviše voli, no s obzirom na bestežinsko stanje to i nije bilo tako jednostavno jer su sastojci lebdjeli po zraku. Kad je posao dovršen na trokute su je razrezali - škarama.

Nespoli je kazao da je pizza bila "neočekivano ukusna", a na internetu je objavljen jednominutni video snimak Randyja Bresnika koji prikazuje kolege zaokupljene spravljanjem pizze. 

Pizza party u svemiru
Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.